Seine u Močvaru dolazi s novim autorskim materijalom

Oglas

Nakon neprežaljenog prestanka djelovanja noise-pop grupe Vlasta Popić, gitarist, tekstopisac i kantautor Ivan Ščapec nastavlja svoj kreativni put pod imenom svog vječnog glazbenog projekta Seine koji je nastao još u srednjoškolskim danima. Put ga 09. ožujka dovodi do Močvare gdje će predstaviti dio novog materijala s nadolazećeg albuma “Sno sna” u društvu Vedrana Živkovića.

SEINE (Zagreb)
Web: Facebook, Bandcamp, Soundcloud

Seine tijekom djelovanja prolazi razne faze, od Ivčinog solo nastupa protkanog nježno-agresivnom senzibilnošću, preko freak-folk dua zajedno s Tenom Rak (Vlasta Popić) koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki do sadašnjeg tria kada se pridružuju Dimitrij Mekotanović (Vlasta Popić, Radost) i Boško Mijušković (Straight Mickey & the Boyz, Škrtice), poznata lica regionalne punk scene.

Nakon izdavanja prvog solo albuma naziva “2007-2009” (2011.), početkom 2016. Seine izbacuje svoj prvi bendovski singl “Kritika čistog razuma” , te počinju svirati koncerte kao punokrvni bend, a nedugo zatim vrlo brzo izlazi i sljedeći sjajan singl “Šilo”.

U srpnju 2016. odlaze na Demofest u Banja Luku te u konkurenciji od 450 bendova osvajaju prvo mjesto i produkciju i snimanje debi studijskog albuma, a vrijedi izdvojiti i odličan prošlogodišnji nastup u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Nakon toga je uslijedila srednjo-europska turneja gdje je Seine odsvirao 16 koncerata u 17 dana, a vrativši se, ušao u studio i snimio album koji je trenutno u procesu miksanja. Za 2017. najavljene su još dvije europske turneje te izlazak albuma na jesen. Svoju glazbu su iz nehaja počeli nazivati dark-post-folk.

VEDRAN ŽIVKOVIĆ (Zagreb)

Vedran Živković bivši je član upokojenog benda Mokre Gljive, a trenutno je aktivan u bendu Nemeček. U solo nastupima koristi brač/basprim i loopove kako bi stvorio atmosferu koja je na pola između onog što je bilo prije nas i onog što je sad, a nekad dotakne i ono što će biti.

VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 30 KN

Ček dis aut