SIDE EFFECTS predstavili “OBITUARY OF COMMON SENSE”

Zagrebački eklektični rock bend SIDE EFFECTS i dalje radi na novom albumu, te predstavlja još jednu novu pjesmu: Obituary of Common Sense.

O nastanku pjesme, Ivan Mihaljević kaže:

“Kada sam smislio prvu verziju glavnog riffa i prezentirao ga Alenu, rekao mi je da mu zvuči preveselo. To mi je bilo čudno jer mi do tog momenta taj riff nije zvučao nimalo veselo, ali svaki idući put kad bih ga odsvirao djelovao mi je djelovao veselije (što nikako nije išlo uz tematiku koju sam želio vezati uz pjesmu), pa sam napravio neke promjene i tako je došlo do finalne verzije. Zanimljiva je priča za srednji dio preko kojeg ide solo jer je nastao kao kombinacija naših “nesporazuma” za vrijeme probe. Karo je ideju imao već neko vrijeme, nevezano uz ovu pjesmu, a kada smo došli do srednjeg dijela u Obituaryju, Alen se sjetio te ideje i otpjevao svoju verziju tog riffa. Ja sam Alena krivo shvatio i krenuo svirati neki sličan riff u neobičnoj 15/8 mjeri i to je verzija koja je na kraju ostala u pjesmi. 🙂 “

Tekst pjesme svraća pažnju na mnoge nelogičnosti u funkcioniranju kolektivnog razmišljanja.

“Fascinantno je da se redovito kao jedan od najvećih problema budućnosti spominje pomanjkanje pitke vode, a pritom mnoge države jako veliki postotak vode gube na nesaniranim puknućima cijevi te svakodnevno svoju wc školjku zalijevamo pitkom vodom.” – Mihaljević navodi jedan primjer nelogičnosti, a slični “problemi” suvremenog svijeta poslužili su kao inspiracija za konačnu verziju teksta.

Autori glazbe su članovi benda Side Effects (Ivan Mihaljević, Marko Karačić i Alen Frljak), a autor teksta Ivan Mihaljević. Pjesma je snimljena i miksana u studiju Attic Room Ivana Mihaljevića.

Ček dis aut