Slavljenički vikend na 10. Outlooku uz probrane goste s vrha svih žanrova bass glazbe

Jedna od najpopularnijih pozornica Outlooka – The Garden. Foto: Daniel Kiršić

Nakon vrhunskog otvorenja jubilarnog izdanja Outlook festivala u prepunoj i dobro raspoloženoj pulskoj Areni, proslava desetljeća postojanja preselila se sinoć na dobro poznatu lokaciju u okolici Pule, zapanjujuću tvrđavu Punta Christo. Više od 300 izvođača rasporedit će se na čak 11 idiličnih pozornica s kojih će se sve do nedjelje iz zvučnika oriti najbolje od dub, reggae, jungle, hip-hop, dubstep, drum n bass i drugih srodnih žanrova koji štuju soundsystem kulturu.

Masne bass linije slagat će se jedna na drugu i u nadolazećem vikendu. Subotnji popis za party do ranih jutarnjih sati predvode legenda Horace Andy, poznat po vokalnim suradnjama s kultnim Massive Attackom, britanska DJ institucija za sve koji žele plesati, David Rodigan, monumentalni dub-noise maestro The Bug uz jake MC-eve Killa PRiko Dan i vatrenu Miss Red te dance i jungle inovator Shy FX. Jedna od najjačih drum n bass institucija, Shogun Audio, preuzima The Garden stage gdje će se iskazati IcicleFriction i mnogi drugi.

Tvrđava Punta Christo kod Pule dom je Outlook festivala već osam godina

Nedjelju će između ostalih obilježiti jedan od najperspektivnijih mladih MC-eva, AJ Tracey, energični grimer P Money, garage eksperimentator Zed Bias, poznato ime londonskog dancehall junglea Benny Page, dok će domaće snage svojim neurofunk i techstep kombinacijama između zidova The Dungeon pozornice predstaviti Kodin. Sam vrhunac večeri i zatvaranje proslave deset godina festivala očekuje se uz predstavnike cijenjene etikete Critical – Ivy Lab, Enei i Kasru okupljene pod imenom Critical Sound System koji će glasnim drum n bassom iz posjetitelja izvući i zadnje atome snage.

Ček dis aut