Soul blizanke Ibeyi na novom singlu ugostile saksofonista Kamasija Washingtona

Ibeyi, foto: David Uzochukwu

Francuske soul blizanke Ibeyi objavile su singl „Deathless” kojim najavljuju novi album „Ash”. Album će biti objavljen 29. rujna za izdavačku kuću XL Recordings.

Pjesma je popraćena zanimljivim video uratkom koji možete pogledati u nastavku. Video je režirao Ed Morris s kojim su Lisa-Kaindé i Naomi već ranije sarađivale na ekranizaciji pjesme „River”.

Na novom singlu „Deathless” gostuje i jedan od najistaknutijih saksofonista današnjice – Kamasi Washington, koji se svojim dionicama savršeno uklopio u glazbeni stil koji ove sestre grade, a koji je kombinacija soul, pop, r&b, hiphop, elektro i tradicionalne glazbe naroda Yoruba. Album „Ash” je ranije najavljen singlom „Away Away”.

Dok se prethodni, istoimeni Ibeyi album bavio korijenima sestara, njihovom bliskošću i prošlošću, album „Ash” je više politički i socijalno orijentirano izdanje okrenuto ka sadašnjosti. U prilog ovome govori i to da je singl „Deathless” inspiriran događajem u kojem je jedna od sestara greškom uhapšena zbog svoje boje kože.

Ček dis aut