Sudionike 6.FDM-a danas očekuje i prva večer PickUp Music Festivala

Noćna izložba

Sudionici 6. Foto dana mladih u utorak su se suočili sa svojim prvim fotografskim zadatkom – reklamnom fotografijom. Njihov je raspored, uz natjecanje, obuhvaćao i predavanja iz FDM Laboratorija te otvorenje izložbi „Nekad sudionici FDM, danas studenti ADU“ i „Volim svoju županiju“. Dan je završio uz kino na otvorenom s filmovima „Kad otvorim oči“ i „Cvijeće“.

Natjecanje FDM_3Prva kategorija u kojoj su se trebali dokazati natjecatelji 6. Foto dana mladih bila je reklamna fotografija. Stručni žiri natjecatelje će držati u napetosti sve do svečanog proglašenja koje će se održati u petak, kada će saznati tko je najbolje snimio reklamnu i ostale kategorije fotografija. Prva predavanja u okviru FDM Laboratorija već su odrađena, a mentori Barbara Šarić, Lili Zaneta i Marin Mamuza podijelili su svoje znanje i iskustvo s fotografima u usponu.

U punom je zamahu i izložbeni program pa su tako u utorak otvorene dvije izložbe. ‘’Nekad sudionici FDM, danas studenti ADU’’, izložba je četvero studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji su sudjelovali na Foto danima mladih, a u galeriji su izloženi njihovi najbolji radovi. U Gradskom muzeju otvorena je izložba ‘’Volim svoju županiju‘’, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, s ciljem jačanja regionalnog identiteta te promocije ljepota svih hrvatskih županija. Impresivno drugo mjesto prema izboru stručnog žirija osvojila je fotografija špiljskih motiva Damira Basare, a među pohvaljenim autorima našle su se i fotografije Matije Volovića i Vedrana Božićevića, također iz Karlovačke županije. U kategoriji najbolje fotografije prema broju dijeljenja nagradu je ponijela fotografija Kristiana Kiseljaka.¸

Izložba Volim svoju županiju

Danas vas na 6. Foto danima mladih očekuje uzbudljiv program. Ujutro sudionici nastavljaju s drugim dijelom natjecateljskog programa. Tema je turistička fotografija, a sudionici će pokušati prikazati Karlovac kroz oči mladih. Večernji program vraća se na Stari grad Dubovac gdje od 20 sati počinje ‘’Plugged’’ večer PickUp Music Festival. Prvi je to dan dvodnevnog festivala, rezerviran za splitske repere TBF. Uz hitove poput ‘’Alless gut’’, ‘’Smak svita’’ i ‘’Veseljko’’ sudionike i posjetitelje očekuje najbolji koncert ove sezone u Karlovcu. Uz popularne Splićane, publiku će zabavljati mladi Čakovački bend Media Stress, retro hard rock bend Bad Mushrooms i Detonator in session. Popularni karlovački Nipplesi završit će prvu večer PickUp Music Festivala.

Ček dis aut