Suradnja SevdahBABY i Ide Prester u pesmi ‘Curice (Kokoške, mrtve ste!)’

Frau Casio je projekt u kome Ida Prester, predvodnica sastava Lollobrigida, sarađuje sa poznatim producentima elektronske muzike i u okviru kojeg je, posle Seagull Primea, Kobaye i MKDSL-a, izbor pao na Milana SevdahBABY Stankovića, sa kojim je pripremila novi singl.

Kada je birala producenta za ovu pjesmu, Ida nije previše razmišljala:

Milana znam već dugo, Lollobrigida i SevdahBABY često nastupaju na istim festivalima. On radi drugačiju muziku od moje, komercijalniju i ful modernog zvuka, mi smo više indie-punk-sintpop. Ali oduvijek ga cijenim kao vrhunskog producenta koji je u stanju matricu tako upeglat da semplovi režu uho.

“Curice” su me odmah asocirale na Milanov stil. Bazirana je na staroj pjesmi Lollobrigide “Mona” koju smo obukli u skroz novo ruho. Jako mi je drago da smo Milan i ja ‘kliknuli’, ovo mi je jedna od najbržih i najugodnijih suradnji ikada, čovjek je profi od glave do pete.

Iako u principu izbjegava saradnje van SevdahBABY live ekipe, kada je Frau Casio u pitanju, ni Milan nije krio zadovoljstvo 🙂

Kada me Ida pitala da radimo, to je bila isuviše dobra ponuda da bih odbio! Obožavam Idinu energiju, to punk ludilo i shvatio sam da tu nemam šta da izgubim; naprotiv, ova pesma mi je bila jako zabavna za rad i veliki izazov, jer sam otišao malo u neke vode koje su bliske SevdahBABY zvuku, ali koje u proteklim godinama nisam baš istraživao. Tako da smo dobili neki elektro-punk-complextro-sevdah zvuk 🙂

Ček dis aut