TBF na 25. rođendanu Rock akademije u Vintage Industrialu

U srijedu 24. svibnja, najstariji glazbeno-obrazovni program tečajeva osnovne i srednje glazbene škole za popularnu i jazz glazbu za mladež i odrasle ‘Rock akademija’ proslaviti će svoj 25. rođendan. U sklopu rođendanskog tuluma za ‘Rock akademiju’ u Vintage Industrialu nastupit će splitski heroji TBF te nekadašnji polaznici akademije Greenhouse Blues Band i Vince & Jules Band.  Početak tuluma zakazan je za 20:30h.

U prošlih je 25 godina Rock akademija obrazovala više od 5000 polaznika, organizirala više od 500 koncerata i školskih produkcija, stotinjak predavanja gostiju te surađivala s brojnim uglednim umjetnicima i institucijama. Istodobno je ova ustanova ostvarila brojne posjete i prijateljske kontakte sa školama i fakultetima širom svijeta te je članica IASJ (International Association of Schools of Jazz. Važno je naglasiti da se Rock akademija kandidirala za domaćina IASJ Meetinga 2019. godine.

Popis nekadašnjih polaznika Rock akademije koji su sada sviraju ili pjevaju na hrvatskoj sceni je velik. Od pjevačica treba spomenuti Vandu Vinter, Kim Verson, Ivanu Picek, Saru Renar, Luce, Irenu Žilić, a brojni su bivši polaznici članovi poznatih pop i rock skupina poput Majki, Kawasaki 3P, Buđenje, The Beatles Revival Band, Calido i mnogi drugi.

Ovu će značajnu obljetnicu Rock akademija proslaviti koncertom sjajnog TBF-a, nastupima sadašnjih polaznika, nastavnika te izvrsnih bendova nekadašnjih polaznika, Greenhouse Blues Banda i Vince&Jules Banda.

Greenhouse Blues Band je grupa sastavljena, kako sami kažu, od „osmerca bez kormilara“ (gitara, bas, klavijatura, bubanj, dvije trube, saksofon i trombon), a izvode repertoar sastavljen od skladbi s područja blues, funk i soul glazbe. Sviraju više od 10 godina te su nastupali u brojnim klubovima kod nas i u inozemstvu.

Vince&Jules Band je također vokalno-instrumentalna osmeročlana skupina (tri pjevača, gitara, bas, bubanj, klavijature, truba, saksofon i trombon) i sviraju sve najbolje od pop, rock, funk, disco & soul muzike. Od osnutka 2013. godine ostvaruju zapažene klupske nastupe za koje kažu da su „bend zbog kojeg nećete prestati plesati cijelu noć“.

SATNICA:

20.00 vrata
20.30 polaznici i nastavnici Rock akademije
22.00 TBF
23.30 Greenhouse Blues Band i Vince&Jules Band

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 65 kn dok će na dan koncerta ona iznositi 75 kn. Pretprodajne ulaznice za koncert mogu se nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima:

 • Online: www.entrio.hr
  Aquarius CD shop – Branimir centar – Kneza Branimira 29, Zagreb
  Aquarius CD shop – Varšavska – Varšavska 13, Zagreb
  Croatia Records – Zagreb – Bogovićeva ulica 5, Zagreb
  Dancing Bear – Zagreb – Gundulićeva ul. 7, Zagreb
  Dirty Old Shop – Zagreb – Tratinska 18, Zagreb
  Dućan ploča PDV – Međimurska 21, Zagreb
  Glavni ured HFHS-a Zagreb – Savska cesta 5, Zagreb
  NLK Kiosk – Zagreb – Kneza Branimira 29 (Branimir SC) – Kneza Branimira 29, Zagreb
  NLK Kiosk – Zagreb – Lanište 17 – Lanište 17, Zagreb
  Printaonica kod Bijelog čarobnjaka – Ilica 76, Zagreb
  Record Store Zagreb – Tkalčićeva 34, Zagreb
  Rockmark Zagreb – Berislavićeva 13, Zagreb
  The Garden Brewery Zagreb – Slavonska avenija 22f, Zagreb
  Tvornica Kulture – Šubićeva 2, Zagreb
Ček dis aut