TBF oduševljen PickUp Music Festivalom i Foto danima mladih

PickUp Music Festival

Više od 40 mladih fotografa jučer se trebalo iskazati u kategoriji turističke fotografije, prenoseći ono najbolje od Karlovca kroz svoje radove. Program 6. Foto dana mladih navečer se nastavio na Starom gradu Dubovcu uz PickUp Music Festival i beskompromisne splitske legende TBF.

Sudionike festivala danas očekuje posljednja kategorija – umjetnička fotografija, čime će završiti natjecateljski program 6. Foto dana mladih. Večeras završava i PickUp Music Festival koji se održava u Arboretumu šumarske i drvodjeljske škole, a nastupaju karlovački bendovi Bruno Šlat, duo Marko Plavetić & Mirna Radočaj, Absortick i EoT.

TBF_4

Višestruki dobitnici Porina, Crnog Mačka i Zlatne Koogle, splitski TBF, karlovačkoj su publici još jednom pokazali zašto su na glasu kao jedan od najboljih hip hop bendova na ovim prostorima. Britke pjesme i zarazni ritam u intimnom okruženju atrija Starog grada Dubovca za samo nekoliko stotina fanova, pokazali su se kao dobitna kombinacija za najbolji koncert sezone u Karlovcu. Bend, koji je u nekoliko navrata svirao pred karlovačkom publikom, prvi je put nastupio na pozornici atrija:

Čini se fantastično. Prostor ima svoju čudnjikavu atmosferu koja je meni uzbudljiva. U usporedbi s ostalim koncertima u Karlovcu, ovo je definitivno najzanimljiviji prostor“, izjavio je Mladen Badovinac. Organizatorima PickUp Music Festivala i Foto dana mladih zaželio je sreću u budućnosti, istaknuvši: “Ono što mi se sviđa kod PickUpMusic Festivala i Foto dana mladih jest što se promiču mladi i neafirmirani bendovi i fotografi. Naravno, događanja ovog tipa uvijek su pozitivna i za posjetitelje i za sam grad domaćin“.

Bad Mushrooms

Uz headlinere TBF, nastupili su i alternativci Media Stres iz Čakovca te retro hard rock bend Bad Mushrooms. Atmosferu su začinili elektro-puhački groove bend Detonator in session, poznat po jam sessionima u Radićevoj, a Plugged večer završena je uz neizostavne Nipplese.

Detonator in session

Uz natjecanje, sudionike danas očekuje i zanimljiva tribina ‘’Budućnost digitalne fotografije’’. Moderator razgovora je Boško Picula, poznati hrvatski filmski kritičar, a osim mladih fotografa u tribinu su se uključili fotografi Barbara Šarić, Lili Zaneta i Mario Periša. Digitalne fotografije moguće je snimati s gotovo svakim uređajem, od digitrona do mobitela. Koliko nas nepredvidiva i nezamisliva budućnost ove tehnologije očekuje u budućnosti, može se saznati sutra u FDM centru od 17 sati ili na Facebook stranici Cedevite gdje će biti prijenos uživo. Karlovački fotograf Dinko Neskusil sudionicima će održati predavanje o projektu ‘’KAfotka’’ i analognoj fotografiji pa tako u jednom danu spajamo stare i nove fotografske tehnologije.

PickUp Music Festival_2

Akustična večer PickUp Music Festivala započinje u 21 h u Arboretumu Šumarske i drvodjeljske škole. Nastupit će Bruno Šlat, mladi karlovački glazbenik, duo Marko Plavetić & Mirna Radočaj čije smo obrade imali prilike slušati na svečanom otvorenju na Starom gradu Dubovcu. Za žešće note zaduženi su Absortick i EoT.

 

Ček dis aut