The A! – “Divan sunčan dan”

Hrvatska grupa sa američkom adresom The Answer, pored intenzivnog rada na stranim materijalima, ostvaruje i domaću produkciju – novim singlom “Divan sunčan dan”.

Podsjetimo, zagrebački bend The A! je početkom godine izdao svoj engleski album “Made Of Questions” u SAD-u te aktivno surađuje sa menadžerom i promotorom Stevenom Machatom, no unatoč inozemnim angažmanima dečki su aktivni i na domaćem planu te uskoro planiraju izdati i hrvatsko izdanje albuma pod nazivom “Stereo”.

Singl “Divan sunčan dan” objavio je Aquarius records, a za pjesmu kažu da je “tipično ljetna” i da je “nastala jednog lijepog dana kojeg su željeli podijeliti sa prijateljima”.Dok su dosadašnja izdanja benda naglašavala bendovski zvuk soul, funk, pop i blues usmjerenja, ovaj singl je minimalistički akustični uradak kojim su pokazali raznolikost svog glazbenog izričaja. Bend je snimio i video uradak za singl, a za lokacije su odabrali prirodne ljepote diljem Hrvatske uključujući: otok Drvenik Mali, Rastoke te scene sa svoga putovanja. Za spot je zaslužna Nina Klarić dok je glavna ideja bila prikazati opušteno ljetno druženje u krugu prijatelja.

The A! je javnosti najpoznatiji po suradnji sa glumicom i pjevačicom Vandom Winter na singlu “Nikad” kojeg su izdali u srpnju prošle godine dok su englesku verziju “Never” snimili sa mladom vokalisticom Dajanom Vladičić koja se predstavila pod umjetničkim imenom Daya Nalli.

Osim službenih izdanja u koje se ubrajaju i pjesme “Ako sam sam” i “Zašto”, bend je pokrenuo i projekt #ZagrebAtDawn kojim je svijetu predstavio ljepote naše metropole kroz niz video uradaka snimljenih u zoru. Engleska verzija aktualnog singla nazvana “Good day” je svoje mjesto našla na ljetnom izdanju projekta.

Ček dis aut