The Blasters na Retro Music Festivalu u Novom Vinodolskom

blasters-retro-mf

Retro Music Festival koji će se održati u Novom Vinodolskom od 29.06. do 01.07. najavljuje i prvog headlinera. Zadnji dan festivala, 01.07. na glavnom će gradskom trgu u Novom Vinodolskom nastupiti legendarni – The Blasters.

The Blasters su 1979. u Kaliforniji osnovali braća Phil Alvin (vokal, gitara) i Dave Alvin (gitara) sa John Bazzom na bas gitari i bubnjarem Bill Batemanom. Energični nastupi The Blastersa brzo su ih, početkom 1980., lansirali na klupsku punk scenu Los Angelesa gdje su redovito nastupali sa X, Black Flag, The Gun Club, The Screamers i mnogim drugima. Nekoliko godina kasnije sa frontmanom Screamersa Blastersi pojavili su se u punk rock mjuziklu ‘Population: 1’.

retro150The Blasters svoju glazbu opisuju kao ‘American Music’, spoj bluesa, rockabillya, ranog rock’n’rolla, punk rocka, ‘brdske’ glazbe i R’N’B-a.

Na turnejama su gotovo cijelu svoju karijeru. Svirali su sa psychobilly pionirima The Cramps, bili predgrupa Queenu, a pogurali su karijere Los Lobosa i Dwight Yoakama pozivajući ih na svoje turneje. Njihova se glazba pojavila u seriji Miami Vice, a u ‘Vatrenim ulicama’ Waltera Hilla čak su dvije njihove pjesme uključene u soundtrack i bend se pojavio u filmu.

Njihovoj glazbi nije odolio ni veliki dvojac, Quentin Tarantino – Robert Rodrigez, koji su njihovu glazbu koristili u kultnom filmu ‘Od sumraka do zore’, a njihova pjesma ‘So Long Baby, Goodbye’ korištena je 2004. u Playstation klasiku ‘Gran Turismo 4’.

Dave Alvin, glavni kompozitor benda, 1986. godine započinje solo karijeru, no i dalje povremeno svira sa The Blasters.

Dakle, 01.srpnja očekuje nas paklena svirka na Retro Music Festivalu. Tko će sve zasvirati uz The Blasters saznat ćemo uskoro kada organizator objavi kompletan lineup.

Informacija o cijenama ulaznica i početku prodaje slijedi.

Retro Music Festival je realiziran uz potporu Grada Novi Vinodolski, Centra za kulturu i Turističke zajednice grada Novi Vinodolski.

Ček dis aut