The Kinks otkrili detalje reizdanja albuma Muswell Hillbillies

kinksAlbum grupe The Kinks iz 1971., Muswell Hillbillies, bio je odlično prihvaćen kod kritičara, ali ne i od strane publike. Njihov deveti album bit će ponovno izdan ove jeseni s dodatkom novih pjesama. Na prvom izdanju je bilo 12 pjesama, a novo će imati čak 25 pjesama.

Časopis Rolling Stone je okarakterizirao album Muswell Hillbillies kao jedan od prepoznatljivih dobrih pokušaja tekstopisca Ray Daviesa. No, album ipak nije dospio na top liste u Velikoj Britaniji, a slabo je prošao i u Americi. Jedini single s albuma “20th Century Man”, čak nije ušao ni na Billboardov Hot 100.

Ipak, vjerni fanovi grupe The Kinks, poštuju Daviesa i članove benda i njihov rad na albumu, čije su pjesme uglavnom tematski vezane za život radničke klase.

Reizdanje albuma objavljuje Sanctuary Records, a na njemu će se naći dvije prethodno izdane bonus pjesme i 11 pjesama koje su prije izdane kao demo snimke, remixevi ili kao snimke uživo. Među 13 dodanih pjesama na albumu će biti i dvije dodatne verzije pjesme “20th Century Man”.

Album će biti dostupan i kao MP3, vinyl i kazeta. Album u Velikoj Britaniji izlazi 7.10., a u Americi 15.10.2013.

Ček dis aut