THE MARS VOLTA odsvirali nove stvari na SXSW-u

marsvoltametatron

Prije dva mjeseca mediji su počeli s nagađanjem da bi The Mars Volta mogli uskoro objaviti svoj šesti album, potaknuti izjavama frontmana Cedric Bixler-Zavala na njegovom youtube profilu (lunarpower666) gdje se dalo naslutiti da je materijal gotovo završen, vokali snimljeni te da se dorađuju još završne nijanse. No otkačenost Bixler-Zavala i činjenica da je drugi kreativni um benda Omar Rodríguez-López još uvijek radio na solo albumima, ostavljali su prostor za zadršku od preranog oduševljenja.

No subotnji nastup Omar Rodríguez-Lópeza na SXSW-u u Austinu (Teksas) već potiče na upitno podizanje obrve i nestrpljivo očekivanje službene potvrde. Naime Omar je već ranije najavio da će nastup te večeri uključivati i posebne goste, a s obzirom da Juan Alderete, Deantoni Parks i Marcel Rodriguez-Lopez već sviraju s njim publika je s oduševljenjem dočekala ostvarenje svojih sumnji u trenutku kada je Cedric Bixler-Zavala izašao na stage i time gotovo zaokružio postavu The Mars Volte. Da bi oduševljenje fanova ovog benda, bilo još veće – izgleda da su prisutne počastili s novim materijalom. Navodno su odsvirane četiri nove pjesme, a dio samog nastupa kao dokaz moguće je pogledati na youtube-u. Prema nekim izvorima, ovo nije prvi put da Omar predstavlja nove materijale benda na svojim solo nastupima i možda sada stvarno s nestrpljenjem možemo očekivati službenu objavu.

Povodeći se za istim profilom frontmana Cedric Bixler-Zavala i njegovim izjavama, album bi trebao donijeti nešto žešći zvuk, a Bixler-Zavala ga opisuje kao „future punk“. Kako god da zvučao, nestrpljivo čekamo poslušati o čemu se radi.

Ček dis aut