THE STREETS i ELEMENTAL – rap strana INmusica

The-streets

The Streets, britanski reper, glazbenik i producent iz Birminghama prepoznatljivog naglaska još je jedno ime koje će ugostiti zagrebački T-Mobile INmusic festival.

Ovaj glazbenik, pravog imena Mike Skinner, kreće na svoju posljednju turneju u sklopu koje će jedan od koncerata održati upravo kod nas. Na britanskoj se glazbenoj sceni predstavio 2000. sa singlom „Has It Come to This koji mu izdaje diskografska kuća Locked On, poznata po suradnji s izvođačima kao što su Artful Dodger i Craig David. Možda najpoznatiji od njegova prva četiri albuma je „A Grand Don’t Come For Free“ sa hitovima „Blinded By The Lights“ i „Dry Your Eyes“. Svi su albumi zanimljiva produkcijska kombinacija UK garagea, hip hopa i elektronike kao i Skinnerovih britkih osvrta na svakodnevne životne teme. Prije samo mjesec dana izdao je i svoj peti, ujedno i posljednji album “Computers and Blues“, koji, prema ocjenama kritičara, predstavlja još jedan u nizu njegovih briljantnih uradaka uz koji je objavljena i vijest o njegovom povlačenju s glazbene scene.

Ovom rap prizvuku festivala, uz već najavljeni Cypress Hill, pridonijet će i domaće snage – Elemental, koje odlikuje jedinstvena mješavina rap glazbe s funkom, soulom, jazzom i rockom. Smatra ih se upečatljivom pojavom na našoj domaćoj glazbenoj sceni, a njihovi nastupi rijetko koga ostavljaju ravnodušnim. Glazbene raznovrsnosti na ovom INmusic festivalu svakako neće nedostajati.

Ček dis aut