Uz rekordnu posjećenost završio 14. Tabor film festival

cipka

U sklopu 14. Tabor film festivala prikazano je preko 200 kratkometražnih filmova. Glavni dio filmskog programa činila je međunarodna konkurencija u kojoj je prikazano 26 kratkometražnih filmova, a domaća je bila zastupljena sa 17 uradaka. Službeno otvorenje festivala održano je u petak, 07. srpnja, a nakon otvorenja, u glazbenom dijelu programa nastupio je Darko Rundek sa svojim Cargo Trio kojemu je ovo bio prvi nastup u ovom kraju nakon 36 godina. Duhovit poljski animirani film “Mačkica” redateljice Renate Gasiorowske osvojio je Grand Prix, dok je domaći pobjednik Andrija T. Mardešić.

Nagradu za najbolji eksperimentalni film u međunarodnoj konkurenciji dobio je francuski “Park” Randa Maroufija. Filipinski “Dan prije kraja” Lava Diaza dobitnik je nagrade za najbolji igrani film. Najbolji dokumentarni film stiže iz Japana. Riječ je o naslovu “Zazivajući te” redatelja Hitomi Ohtakare. Najbolji animirani film je “Ponos Strathomora” Einara Baldvina, američko-islandske koprodukcije. U “Noći žive publike” nagradu publike dobio je film engleski film Dana Hodgsona “Ljubav je slijepa”.

U domaćoj konkurenciji najboljim filmom proglašen je “Nas dva” Andrije T. Mardešića, a posebno priznanje dobio je animirani film Martine Meštrović “Petrova šuma”. Ovogodišnje izdanje jednog od naših najpoznatijih filmskih festivala kratkometražnih filmova imao je u ponudi, u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji, više od četrdesetak filmskih uradaka. Odluku o najboljima donio je žiri u sastavu: Tomislav Šoban, David Kapca i Jelena Oroz.

rundek tabor

Za posjetitelje Tabor Film Festivala organiziran je i odličan glazbeni program. Među ostalima nastupili su Rundek Cargo Trio, Kultur Shock, Repetitor, Naxatras, ABOP, Radio Aktiv i Rolin Humes.

14. Tabor film festival obilježila je iznimna posjećenost festivala i na filmskim i na glazbenim programima, a brojka od više tisuća posjetitelja najveća je u proteklih 14 godina od kada postoji Tabor Film Festival.

Ček dis aut