Veličanstveni Belan!


belan_tvornicaViše od tisuću i pol ljudi u uzavreloj Tvornici kulture svjedočili su sinoć vjerojatno najvećem i najemotivnijem koncertu u karijeri Nene Belana i njegovih Fiumensa. Ogroman interes koji je vladao za koncert od dana kad je najavljen rezultirao je prodajom svih ulaznica još u utorak te dugačkim redom koji se jučer od 19 sati počeo stvarati u Šubićevoj.

Neno, Olja, Leo i Vedran na pozornicu su izašli oko 21:45 i već s prvim taktovima „Ivone“ sve kočnice su popustile. Više od trideset superhitova iz Neninog repertoara, dio od njih izvanredno dodanih jer je publici originalna set lista od 29 pjesama bila prekratka, držalo je Tvornicu u stanju histerije kakva nije viđena već dugo. Nevjerojatna pozitivna atmosfera, fantastična kemija između publike i benda, sjajno odabrani gosti – Hari Rončević, Marko Tolja i klapa More – te, naravno, kolekcija najvećih hitova jednog od najvećih kantautora u povijesti naše scene sastojci su koncertne večeri koju, ni Belan, ni fanovi neće dugo zaboraviti. Teško je, zapravo, jedino odrediti vrhunac, ali da se nasumično odabere bilo koja pjesma, „Rijeka snova“, „Vino noći“, Divojka sa juga“, „Stojin na kantunu“, „Dugo toplo ljeto“, „Bambina“, „Ponoćna zvona“, „Dotakni me usnama“ ili recimo „Zar više nema nas“ svaka od njih bila je posebna priča za sebe, jedinstven, emotivan moment u novoj „Tvornici snova“.

Još prije tri dana objavljen je datum novog koncerta u Tvornici – subota, 12. prosinca čije karte su puštene u prodaji danas u 12 sati.

dallasČek dis aut