Whitesnake najavio novog klavijaturista Brian Ruedya

Brian-Ruedy-(2)

Whitesnake, engleski rock band koji je osnovao David Coverdale (frontmen grupe Deep Purple), najavio je da će im se na nadolazećoj „Forevermore“ svjetskoj turneji pridružiti klavijaturist Brian Ruedy.

Brian Ruedy je rođen 24.07.1961 u Orange Countyu (USA) i do sada je kroz godine surađivao s glazbenicima poput Bret Michaelsa i Brian Head Welcha (Korn). Brian se nedavno povezao s gitaristom Doug Aldrichom što je dovelo do suradnje s Whitesnakeom.
Brian je izjavio: "Počašćen sam i prava je privilegija biti dio Whitesnake obitelji. To je nevjerojatna prilika i uzbuđen sam što ću doprinjeti novom zvuku Whitesnakea.“ Brian je već zaronio u duboki repertoar pjesama ovog benda kako bi se pripremio za nastupe na novoj turneji ove godine, koja prati objavu novog albuma.

"Forevermore", dvanaesti album Whitesnakea, bit će objavljen sutra, 25. ožujka, za Frontier Records, a na njemu će se naći čak trinaest pjesama. Produkciju i miksanje potpisuju pjevač David Coverdale, gitarist Doug Aldrich, te Michael McIntyre. Najavni singl/video spot "Love Will Set You Free" izašao je 21. veljače, ali isključivo u digitalnom formatu. "Forevermore" će tijekom ljeta u Engleskoj izaći u posebnoj "Snake Pack" ediciji, koja će sadržavati booklet/magazin od 132 stranice, A1 poster, bedž, ekskluzivni cover art i dvije bonus live pjesme – "Slide It In" i "Cheap An’ Nasty", s "Live At Donington 1990". Album će inače biti dostupan u standardnom izdanju, na vinilu sa duplim omotom, te u specijalnoj ediciji.

Whitesnake će u sklopu turneje zajedno s Judas Priest nastupiti u Beču 29. lipnja te u Beogradskoj Areni 01.srpnja ove godine.

Ček dis aut