Zagrebačka večer posvećena pop fenomenu uz ABBA Real Tribute

I 45 godina kasnije, pjesme najpoznatijeg švedskog benda svih vremena – ABBA i dalje pjevaju i mladi i stari. Jedan od najvećih pop fenomena svih vremena dobit će svoju tribute večer u subotu, 23. rujna, u Vintage Industrial Baru.

Nakon što je ABBA Real Tribute iz Beograda dva puta napunila Vintage Industrial, ne sumnjamo kako će i ovaj put izgledati. Te subote svi će biti dancing queens.

Osnovana 1972. ABBA je najuspješnija švedska pop grupa te također jedna od najpopularnijih grupa na svijetu koja je ikada postojala. Kvartet je bio formiran kroz prijateljstvo, kasnije i ljubavne veze,  Bennyja Anderssona i Björna Ulvaeusa u paru s Anni-Frid Lyngstad i Agnethom Faltskog. Njihove pjesme su bile jako popularne diljem svijeta od sredine sedamdesetih do početka osamdesetih. Dominirali su top listama širom svijeta između 1974. i 1982. godine, u periodu od kada su pobijedili na natjecanju za Pjesmu Eurovizije 1974. pa sve do svog razlaza koji nikad nije bio službeno potvrđen, a ABBA je otišla u povijest kao jedan od najvećih sastava u povijesti glazbe, sa zaradom koja se broji u stotinama milijuna dolara.

Ove godine album ‘The Album’ slavi okruglih 40 godina od kako je objavljen 1977., a obilježio ga je jedan od ultimativnih hitova – Take a chance on me.

Ulaznice po cijeni od 20kn (studenti 10kn) pronađute na ulazu u klub.

 

 

Ček dis aut