Zagrebački producent delapse ugostio Domagoja Šimeka na novom singlu “Gum”

Delapse je ovih dana objavio svoj drugi singl “Gum” kojim najavljuje svoj iščekivani EP. Na novom singlu vokalno gostuje Domagoj Šimek (She Loves Pablo, Muscle Tribe Of Danger And Excellence). Za elektroniku, live instrumente i produkciju zaslužan je delapse, dok je vizualni identitet odradio Bruno Polović, suradnik i na prethodnom singlu “Melt” koji je ugostio Chris Iana (Killed A Fox, Malady Lane) na vokalu.

delapse1Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, glazbenik i producent koji je na sceni aktivan proteklih desetak godina. Krenuo je kao suosnivač i bubnjar benda She Loves Pablo, nastavio radom u bendu Killed A Fox te paralelno, osim za svoje navedene bendove, radio produkciju i za Portman, Brut, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Malady Lane i druge.

Sada prioritet konačno daje svom samostalnom radu te se otkriva u novom kontekstu. Ovaj projekt predstavlja njegovo viđenje elektronske glazbe u kojoj je glavni naglasak na teškom ritmu, atmosferičnim melodijama i kombinaciji sintetičkog i organskog zvuka. Bez strogo određene žanrovske ladice, znatiželjno istražuje zvuk i slojevite aranžmane, ali dovoljno odmjereno da zvučni eksperiment ne postane sam sebi svrha, nego ostaje u funkciji pjesme.

Domagoj Šimek, vokal zagrebačkih bendova She Loves Pablo i Muscle Tribe of Danger and Excellence koji je gostovao na ovom singlu, također radi na svom prvom samostalnom albumu gdje će napraviti odmak od glazbe u kojoj ste ga do sada navikli čuti. Album je zamišljen kao akustični projekt na kojem će se eksperimentirati s raznim glazbenim žanrovima, kao i instrumentima. Prvi singl s albuma „Better Than Lonelyobjavljen je nedavno, a novi očekujemo već u rujnu. Svakako nešto čemu se možemo veseliti ovo ljeto.

Ček dis aut