Zagrebački She brought me gasoline dvostrukim singlom osvaja europsku publiku

She brought me gasoline-single cover

She brought me gasoline su zagrebački blues/roots/lo-fi bend koji svira u postavi-benđo, rezonator gitara, bas i bubanj. Njihov stil je nastao u potrazi za istim onim duhom ranog bluesa kojeg su u svojim dokumentarcima posvećenima bluesu tražili Coppola i Wenders te kojeg je entuzijast Alan Lomax bilježio u svojim zvučnim arhivima.

She brought me gasoline-photoDupli singl „Pathway/Soul made in China“ snimljen je u zagrebačkom Reel Deal Recordings studiju s vintage opremom, mikrofonima iz 50-ih godina, benđom starim preko 100 godina i drvenim reverb kabinetima.

Iza masteringa stoji Timothy Stollenwerk, amerikanac poznat po svom radu s Bonnie Prince Billyjem, Bombinom, Peterom Buckom te po masteringu na albumu Cedric Burnside Projecta koji je ove godine nominiran za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg blues albuma.

Melankolična “Pathway” nastoji sačuvati ono posljednje u čovjeku što ga veže uz Boga, dok “Soul made in China” opisuje potpuni raspad sustava u kojem svećenik gubi vjeru, a običan čovjek žali što si nije mogao priuštiti njemačku dušu.

Pojedini strani glazbeni portali hvale autentičnost zvuka te predviđaju da bend zaslužuje mjesto na pozornicama europskih roots festivala, a britanski magazine Maximum volume music ih je nedavno izabrao za bend dana.

Ček dis aut