Završni dani 5th Zagreb International Blues Festivala

ZIBF2014-300x250-3Završena su prva tri dana 5th Zagreb International Blues Festivala. Jučer su u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory pred odlično raspoloženom publikom koncert otvorili stari znanci ZIBF-a – Sunnysiders. Nakon njih je uslijedio sastav Zamba, koji je, predvođen čvrstom ritam sekcijom i virtuoznom gitarom, uz veliku pomoć pratećih vokala i moćne brass sekcije, na najbolji mogući način predstavio svoj budući album. Headliner večeri bio je prvi ovogodišnji strani gost festivala, izvrsni talijanski blues gitarist Mike Sponza, čiji je sastav pokazao kako zvuče najbolji europski blues bendovi.

Festival se nastavlja današnjim koncertom u Hard Placeu gdje će nastupiti istarske blues snage – The Mezcal Moon i Delta Blues Gang. Labinski heavy blues trio The Mezcal Moon nedavno se vratio s turneje u Švedskoj, na kojoj je promovirao svoj hvaljeni album prvijenac Mothertongue (Spona, 2013.), dok Delta Blues Gang iz Pule predstavlja American Mile (Spona, 2014.), friško objavljeni album koji će, u sklopu turneje American Mile Tour 2014, promovirati na dvadesetak koncerata u četiri države regije. Zanimljivo je da tijekom festivala čak tri izvođača imaju premijere svojih novih videospotova: videospot Southern Queen Delta Blues Ganga imao je premijeru danas ujutro na portalu Muzika.hr, spot Brand New Blues The Mezcal Moona bit će predstavljen u petak u 19 h na CMC-u, a premijera spota The Forever Gone Sanjina Banića Baneta je predviđena za subotu ujutro na Muzika.hr.

5th Zagreb International Blues Festival završava u subotu 31.5., kad će u kino dvorani Studentskog centra nastupiti Goran Bare i Majke, Ripoff Raskolnikov & Szabolcs Nagy te Sanjin Banić Bane.

Ulaznice za subotnji koncert se mogu nabaviti na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima, po cijeni od 80/100/120 kuna i na dan koncerta na blagajni kino dvorane SC-a.

Ček dis aut