Želite li čuti kako zvuči ciganski rock’n’roll?!

kulturU prostorijama Kluba Mini Teatar, u subotu 5. prosinca 2009. godine, svoj koncert će održati bend koji dolazi iz američkog Seatllea imena Kultur Shock. U pretprodaji cijena ulaznice iznosi 50 kuna, a na dan koncerta 70 kuna.

Legendarni vođa kultnih Dead Kennedysa jednom je prigodom izjavio „ Kultur Shock“ je punk kakav bi trebao biti. Jello Biafra sam se u to uvjerio surađujući s Kultur Shockom, ljudima koji su radili i s velikom Joan Baez. Međutim, Kultur Shock se ne može žanrovski ukalupiti jer je njihova raznovrsnost i kreativnost odavno nadišla te granice. Naime, riječ je o sedmorki iz Seattla koju predvodi rođeni Sarajlija Đino Jevđević, a s Balkana je i gitarist, Bugarin Val Kiossovski. Sretnici koji su bili na njihovom koncertu mogli su se uvjeriti kako energično i nepredvidljivo zvuči ova luda kombinacija glazbenika koja je iznimno slobodna u izričaju. Jedinstvenost Kultur Shocka šokira jer spaja punk, New Metal, latino, funk , hip-hop, sambu i fussion jazz, a sve to začinjeno zvukom karakterističnim za Balkan. Upravo ta multikulturalnost i kreativna širina Shocka (osim klasičnih punk rock instrumenata tu su i bendžo, violine, klarinet i saksofon) daje neponovljivi zvuk, eksplozivno ludilo koje svakako treba čuti uživo.

Inače, ovaj koncert je u sklopu europske promocije njihovog šestog albuma Integration, koji je plod dugogodišnje suradnje s velikim producentom Jackom Endinom. Osim brza i žestoka punka i balkanskog zvuka, Integration bendu daje novu dimenziju istraživanja art rocka u kojoj moćni i inspirativni glas frontmena Đine još više dolazi do izražaja.

Iako mnogima nije jasno kako im to uspjeva, treba napomenuti kako unatoč toj kakofoniji Kultur Shock na zabavan način uspjeva provući i svoje progresivne političke stavove.

http://www.kulturshock.com
http://twitter.com/Kultur_Shock
http://www.myspace.com/kulturshock

Ček dis aut