Zemlja gruva zatvara zagrebačko ljeto u Tvornici kulture

Zemlja opet gruva, a ovaj puta zatvara zagrebačko ljeto u Tvornici kulture posljednji petak u mjesecu, 29. rujna.

Zemlja gruva je beogradski bend, prepoznatljiv po specifičnom imidžu i samostalnom djelovanju na sceni koji u okviru vlastitog  studija i etikete “Gruvlend” stvara autorsku muziku. Specifičnost glazbe Zemlje gruva!, pored jake puhačke sekcije, najviše određuje front Zemlje gruva: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan, tri vokalna solista različitog izraza. Glazbeni žanr je fuzija pravaca među kojima dominira afro ritam (afro, neo/soul, reggae, jazz, swing, glazba  60′) u autentičnom glazbenom konceptu.

Prvi album Zemlje gruva – “WTF is Gruvlend!” je za samo godinu doživio zapažen uspjeh, jako pozitivne kritike i omogućio im je prisustvo na svim relevantnim festivalima u regiji od Vardara do Triglava.  Nastupali su kao predgrupa velikih svjetskih zvijezda poput Amy Winehouse, Cee Lo Green, Nouvelle Vague.

Prepoznatljivost u regiji  učvrstili su i projektom “Dino u Zemlji gruva”, koji je zamišljen kao hommage velikom autoru sa ovih prostora Dini Dvorniku.

U lipnju 2016. bend je objavio drugi album “Šta stvarno želiš!”. Uz album su za sada objavljeni i spotovi za pjesme  “Django”. i “Vucibatina”.  Album je dostupan na svim značajnim portalima za digitalnu distribuciju i preslušavanje glazbe ( iTunes, Deezer, Youtube, Spotify…).

“Plesanje do znoja!” parola je koja predstavlja pionire nove srpske pop scene, ljude nevjerojatno zarazne pozitivne energije koji vam svojim likom i djelom žele dobrodošlicu u Zemlju Gruva.

Početak koncerta predviđen je za 21:00 h. Cijena ulaznica u pretprodaji 45 kn, na dan koncerta 60 kn.

Ček dis aut