ZEZ-ov proljetni ciklus zaključuje se uz projekt Japanese New Music Festival

ZEZ-ov proljetni ciklus okončat će se u nedjelju, 11. lipnja, nastupom izvanrednih japanskih glazbenika u sklopu projekta Japanese New Music FestivalJapanese New Music Festival je showcase turneja koju čini 8 različitih projekata/bendova/pothvata tri ikone japanske avangarde i psihodelije: Tatsuya Yoshida (Ruins, Zeni Geva), Makoto Kawabata (Acid Mothers Temple) i Atsushi Tsuyama (ex Acid Mothers Temple).

Svaki od mudrih starješina dugo je pio s vrela glazbene vještine, znanja i iskustva. Bendolike formacije u kotlu vračevih svaštarija miješaju i dekonstruiraju sve od psihodeličnog rocka, proga, jazza i etna do klasike, suvremene i eksperimentalne glazbe. U ovom neobičnom nizu nastupa na granici s performansom, nezaobilazno je spomenuti nasljeđe Franka Zappe po pitanju humora u srcu glazbe. Uz solo nastup svakog od glazbenika, festivalske točke čini nekoliko kombinacija njih trojice, s finalnim nastupom u moćnoj iteraciji psihodeličnih legendi Acid Mothers Temple SWR.

ACID MOTHERS TEMPLE SWR
Acid Mothers Temple su na glasu kao jedan od najvećih i najekstremnijih heroja psihodelije na svijetu. Tome svjedoči i pozamašni niz izdanja uzduž i poprijeko ove planete. Zadivljenim šaptom kruže legende o njihovim veličanstvenim nastupima uživo, čemu je zagrebačka publika prošle jeseni u Tvornici ponovno svjedočila nakon desetljeća izbivanja. SWR je najmoćnija bojna formacija AMT-a do sad, u kojoj se dvojici originalnih članova pridružuje bubnjar iz Ruinsa i Zeni Geve. Nakon devastirajuće pomaknutosti njihovog zvuka, svakom uhu koje posvjedoči, psihodelija više nikad neće značiti isto.

TSUYAMA ATSUSHI (solo)

Tsuyama u svojoj solo točki tradicionalnim glazbenim izričajima dodaje vlastite interpretacije i osjećaj za liriku stvarajući tako čudnovato lijep glazbeni svijet „lažne tradicije“. Nedavno je osmislio i novu figuru zvanu „prog rock>blues-ization plan“ u kojoj rastavlja remekdjela progresivnog roka i restrukturira ga u improvizirani blues.

KAWABATA MAKOTO (solo)

Kawabata Makoto je znan kao hitroprsti demon noise-fuzz gitare u Acid Mothers Temple, ali i kao nepobjedivi drone gitarist. Njegov minimalistički drone nastaje nizom autorskih tehnika sviranja koje uključuju metal glissando i rad gudalom koji prizivaju orkestralni zvuk u posve novom smislu riječi.

RUINS ALONE (Yoshida Tatsuya solo)

Yoshida je jedan od najinovativnijih bubnjara/skladatelja/improvizatora japanske scene nove glazbe. U solo izdanju predstavit će kompleksna djela drums & bass dua Ruins kojeg je osnovao osamdesetih godina, pri čemu će izostanak basista nadoknaditi sempliranjem.

Ostatak nastupa u raznim kombinacijama njih trojice u tek kratkim crtama: Zubi Zuva X (ekscentrični poliritmični a cappella anasambl), Akaten (kaotični „punk“ sviran pomoću svakodnevnih predmeta), Zoffy (destruktivni „coveri“ rock klasika pod okriljem europske tradicionalne glazbe) i Psyche Bugyo (spoj kostimiranih samurajskih drama s britanskim rockom zlatnog doba).

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 40kn, na ulazu karta će koštati 60kn. Ulaz se otvara u 20h.  Informacije o pretprodaji i početku koncerta potražite na FB eventu.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Program je djelomično financiran od strane HDS ZAMP-a i Ministarstva kulture.

Ček dis aut