VLADO KRESLIN – poslušajte novi singl ”SAMI NAŠI”

kreslin-stefanovskiVodeći slovenski kantautor Vlado Kreslin na svom novom singlu ”Sami naši” surađuje s makedonskim gitarističkim virtuozom Vlatkom Stefanovskim.

Kreslinov senzibilitet i lakoća kojom lirički pristupa ”malom” čovjeku u inozemstvu u sinergiji sa specifičnim i prepoznatljivim gitarističkim stilom Stefanovskog dovela je do tolike prepoznatljivosti u Sloveniji da je čak nazivaju himnom.

Ovu je pjesmu Vlado počeo snimati prije dvije godine u Skoplju u studiju Vlatka Stefanovskog, no tek je nedavno završena s Galom Gjurinom koji je snimio sve ostale instrumente, a ujedno i zaslužan za produkciju. Kaval je odsvirao znameniti bugarski glazbenik Teodosij Spasov.

Glazbu i tekst napisao je Vlado Kreslin, dok je pjesmu aranžirao Gal Gjurin.

Vlado Kreslin već više od dva desetljeća zaslužno uživa status vodećeg slovenskog kantautora, te pripada najistaknutijim i najplodnijim imenima slovenske glazbene ali i kulturne scene.
Kreslin je poznat po mnogobrojnim suradnjama s vrhunskim glazbenicima poput Parnog valjka, Indexa, Rade Šerbedžije, Nene Belana, Lidije Bajuk, Šajete, Severe Gjurin, Mary Coughlan i Damirom Imamovićem, a velik broj pjesama objavljen je na antologijskom izdanju ”Umjesto koga roža cveti” koje donosi prepjeve Kreslinovih najvećih pjesama na hrvatski jezik.