VULKAN – Poslušajte novi singl “Turbo blues”

„Turbo blues“, novi singl zagrebačkih rokera okupljenih pod imenom Vulkan, premijerno se zavrtio u utorak u radijskom eteru.

Pjesma „Turbo blues“ nastala je iz pera Ante Tonija Jankovića, dok su autori glazbe članovi benda – Zlatan Ćehić-Ćeha (ex Divlje Jagode), Mario Zidar (ex Prljavo kazalište) i Robert Jurčec Muha. Pjesmu je producirao Žarko Fabek Febo u studiju „Jura“.

Kao i ostale pjesme koje će se naći na albumu koji uskoro izlazi, i „Turbo blues“ je u studiju snimljena „very live“, bez dodanih nasnimavanja i ušminkavanja kako bi se postigla sirovost i iskrenost kojoj bend teži od samog početka, a što i publika na live nastupima prepoznaje i cijeni.

Pjesma govori o vezi koja se raspada zbog različitih pogleda na život, a istovremeno, to je i glasni protest protiv mainstreama, ne samo po pitanju glazbe, već i po pitanju prevladavajućih vrijednosti u društvu. Ovo je priča o preživljavanju rock glazbe i rockera u nesigurnim vremenima u kojima se nalazimo, no, bez obzira na to, čini se da Vulkan polako učvršćuje svoj status na hrvatskoj hard rock sceni.

”Mi inače naše pjesme radimo po jednostavnom principu. Uvijek imamo čovjeka koji predloži priču uz glazbu ili obratno, a mi se više bavimo disciplinim sviranja,  odnosno estetskom stranom glazbe u rock&blues formi. Rock ‘n’ roll priče su uvijek jednostavne i u principu uvijek dodiruju neke priče iz svakodnevnog života. Uglavnom ostavljamo slušatelju prostora da doživi pjesmu na svoj način,“ kaže Zlatan Ćehić-Ćeha.

„Turbo blues“ je njihov četvrti single kojim najavljuju skorašnji izlazak albuma koji donosi deset autorskih pjesama nabijenih žestokim prepoznatljivim riffovima i kvalitetnim tekstovima.