Vulkan potvrdio nastup na 3. Zagreb Guitar Showu

vulkan-zgs

Grupa VULKAN potvrdila je nastup na ovogodišnjem Zagreb Guitar Showu. Drugi je to najavljeni izvođač, nakon Ferzza & Melodic Trip, koji će nastupiti u srijedu 27.11. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Zlatan Ćehić Ćeha (ex Divlje Jagode), Mario Zidar (Prljavo Kazalište) i Robert Jurčec Muha (Rockheads) udružili su ideje i veliko glazbeno iskustvo stečeno sviranjem s brojnim glazbenicima i u popularnim grupama. Kako sami kažu, prije svega ih veže veže prijateljstvo i potreba za zajedničkim autorskim radom.

Sudeći po materijalu koji upravo dovršavaju u studiju može se očekivati album baziran na klasičnom rock zvuku kakvog u zadnje vrijeme apsolutno nedostaje na ovim prostorima. Ovih dana dovršavaju tonsku postprodukciju pjesama u studiju s producentom Žarkom Fabekom-Febom.

Album donosi deset autorskih pjesama nabijenih žestokim prepoznatljivim riffovima i kvalitetnim tekstovima za koje je bio zadužen Anto Toni Janković legendarni pjevač i tekstopisac Divljih Jagoda koji se pojavljuje i kao autor dviju balada na albumu.

Sviraju kao klasični rock trio, a na nekoliko pjesama pojavljuje se i Samir Šestan Drogson koji svojom vrhunskom svirkom na hammond klavijaturi daje bendu notu klasičnog hard rocka sedamdesetih godina prošlog stoljeća.