Zagreb Guitar Show je sve bliže!

zgs-web2Još je manje od devet sati preostalo svima onima koji se žele prijaviti za natjecanja instrumentalista u sklopu prvog Zagreb Guitar Showa koji će se ‘odsvirati’ od 8.-10.11. u zagrebačkom klubu Sax!.

ZGS počinje u utorak 8.11. Dvobojem bubnjara uz podršku Rainbow Music Group i poznatog svjetskog proizvođača bubnjeva Gretsch. Iz Gretscha je stigao prekrasan snare, a Rainbow je nagradu za pobjednika podebljao bonom od 1000 kuna. Rhythm Freaks fešta, kako je mi volimo zvati, počinje u 20:30 sati, a ulaz je slobodan.

U srijedu 9.11. na red dolaze basisti i finale Bassmaster2011 natjecanja, koji će se boriti za prekrasnu unikatnu bas gitaru koju je specijalno za ovu priliku izradio Javier Lopez i španjolski JanAid Guitars. Uz gitaru pobjednik dobija posebno izrađen remen koji dodjeljuje GuitarStraps.it.

Samom natjecanju i večernjem programu prethodit će radionica prošlogodišnjeg pobjednika Bassmastera, talijanskog virtuoza bas gitare, Vincenza Maurogiovannia na kojoj će mu se priključiti i JanAid. Ulaznica za ovu radionicu (od 18h) iznosi 30 kuna i vrijedi i za završnu večer ZGS-a u četvrtak.

Nakon nastupa finalista na pozornici Sax!-a zasvirat će ekipa Modernog Rock Instituta predvođena, prošlogodišnjim finalistom, basistom Petrom Makarom.

Zadnji dan, i prvi gitaristički dan, 10.11., Zagreb Guitar Showa započinje, već oko 16 sati, prezentacijom Marshall pojačala koje će za vas ‘razvaliti’ prošlogodišnji pobjednik GuitarMastera, Ivan Ivanković. Ulaz na prezentaciju je slobodan. Slijedi gitaristička klinika Phil Hilbornea koja će dijelom biti posvećena gitarističkom stilu Brian Maya sa kojim Phil često surađuje. Ulaznica za Philovu kliniku iznosi 30 kuna i također vrijedi za večernji program.

Radionički dio zaključujemo klinikom Guthrie Govana koja će početi u 19 sati. Za ovu kliniku vlada veliki interes glazbenika pa smo odlučili organizirati i mail za rezervacije ulaznica – rezervacije@zagrebguitarshow.com . Cijena ulaznice za kliniku iznosi 50 kuna i vrijedi i za večernji program.

Večernji program započinje u 20:30 sati nastupom profesora Modernog Rock Instituta, a odmah nakon njih nastupa šest finalista GuitarMastera koji se bore za prekrasnu Sterling by MusicMan gitaru koju dodjeljuje TMS Music Shop. I uz ovu gitaru pobjednik dobija posebno izrađen remen koji dodjeljuje GuitarStraps.it,
a u paketu je i pretplata na GuitarMasterClass.net .

Nakon njih pozornicu preuzima naš gost iz Guatemale, finalista GuitarIdola, Hedras Ramos, koji će nastupiti sa svojim ocem Hedras Ramosom starijim i našim bubnjarem Tomislavom Marićem. Slijedi Ivan Mihaljević sa svojim Side Effectsima, a nakon njih svoj će novi materijal po prvi puta izvesti Bruno Kovačić. Bruni će se na bini pridružiti i dva vrhunska gitaristička gosta – Vedran Božić i Elvis Penava.

Večer i Zagreb Guitar Show će privesti kraju ZGS All Stars Band predvođen Guthrie Govanom uz Vincenza Maurogiovannia na basu i Alena Frljaka na bubnjevima. Pridružit će im se i Phil Hilborne.

Cijena ulaznice za završnu večer iznosi 30 kuna.

Sva tri dana ulogu voditeljice preuzima novinarka, voditeljica i pjevačica – Martina Validžić.

Treba li vam bolja pozivnica?