Zahuktavanja unutar Slipknota

Slipknot

Ove sezone je očito u modi PR bendova na način da se članovi međusobno prijete i dovode u pitanje nastavak svog postojanja. Nakon svega što smo se načitali o Dream Theateru, pitamo se nazire li se nova saga sa Slipknotom. Bubnjar Joey Jordison je nedavno svojim provokativnim izjavama moguće još jače nategnuo odnose unutar Slipknota provalivši da će bend postojati s Corey Taylorom ili bez njega, ako je potrebno.

Već mjesecima se važe situacija oko nadolazećih koncerata nakon tragične smrti basista Paula Graya. Jordison je od samog početka ustrajan u ideji da bend nastavi dalje još jači, dok je Taylor sve to vrlo emotivno primio i opreznije promišlja o nastavku nastupanja. U ovoj puluslužbenoj pauzi, Taylor je ipak dao do znanja da u pitanju nije samo tragičan gubitak člana već da se unutar benda događa puno više.

Jordison je grubo izjavio “Što se mene tiče, Slipknot je moja „beba“ i napisao sam hrpu novog materijala. Trenutno smo na probama i stvari se zahuktavaju. Iskreno, mislim da će nadolazeći nastupi biti najspektakularniji do sada i da će se neke osobe (Taylor, op.a.) nakon toga valjda opametiti.“

Taylor, koji je ujedno i frontman Stone Soura, je zadnje vrijeme odradio nekoliko akustičnih solo nastupa i bio usred medijske pozornosti zbog nagađanja da bi mogao postati novi vokal Velvet Revolvera, što je Slash zadnjom izjavom službeno demantirao. Jordison je dotle reaktivirao svoj projekt s Murderdollsima i odradio turneju kao član Rob Zombie banda.

Slipknot bi trebao nastupiti na nizu europskih festivala tkom ovog ljeta sa Donnie Steeleom na basu, no kako stvari stoje, ovo bi moglo biti vrlo upitno.