10 albuma zbog kojih jedva čekamo 2018.

Godina je pri kraju, sve albume koje smo jedva čekali za 2017. smo uglavnom preslušali, ocijenili ih, neke volimo, neke mrzimo, a nekim novima se dosta veselimo jer su tek u najavi.

Prema pisanju svjetskih medija, 2018. godina će biti odlična po pitanju velikih bendova. Neki čije nove stvari nismo čuli već godinama će se vratiti na scenu, možda čak odraditi i koju turneju, a u nastavku provjerite koji od njih su zasad izvjesni da će objaviti nove albume tijekom 2018.

Arctic Monkeys

Ne znamo puno, ali nedavno je basist Nick O’Malley potvrdio kako je bend u studiju i snima nove pjesme. Nisu nam se pohvalili gdje ih snimaju, ali prema šuškanjima na društvenim mrežama, početkom godine bismo mogli dobiti novi materijal benda kojeg publika iz albuma u album sve više cijeni.

Arctic monkeys

Charli XCX

Oduševila je publiku sjajnom pjesmom “Boys”, a prema svemu sudeći, to će biti glavni singl s nadolazećeg albuma. Popis pjesama i datum izlaska albuma Charli još nije otkrila, a kako je istaknula, sve će reći dva mjeseca prije službene objave albuma jer uvijek nešto promijeni, pa čisto da se ne razočaramo.

Major Lazer

Znamo samo da će na albumu biti suradnje s The Weekndom i Travisom Scotoom, uključujući i singlove ‘Cold Water’, ‘Believer’, ‘Run Up’ i ‘Know No Better’. Radi se o albumu “Music Is The Weapon”, a kada točno izlazi, saznat ćemo uskoro.

Prodigy

Novi singl će objaviti vjerojatno do kraja ove godine obzirom na najave, a ime albuma i više detalja će otkriti uskoro. Znamo samo da će album biti vani početkom 2018. godine, a kako su najavljivali, možemo očekivati njihov dobro prepoznatljiv zvuk.

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand

Bend je već odradio dio novih pjesama na turneji ove godine, a nedavno smo imali priliku čuti sjajan novi singl “Always Ascending”. Sve što znamo je da će i ostale pjesme biti u sličnom ritmu te da se album i zove “Always Ascending”. Možemo ga očekivati u veljači iduće godine, a znamo i da su već dogovorili europsku turneju.

Interpol

Novu stvar “Real Life” već sviraju na koncertima, a otkrili su kako rade na “moćnim baladama” koje će nam uskoro otkriti. Ne znamo još ni ime albuma, ni točan datum izlaska, a nadamo se da ćemo ih uskoro slušati live negdje blizu te da će njihovo novo studijsko izdanje biti jednako dobro kao i prijašnji albumi.

Interpol

Nicki Minaj

Opaka Nicki je samo nedavno spomenula da planira album za sljedeću godinu te je istaknula da će to biti najbolje djelo koje je napravila unazad dosta vremena. Znatiželjni smo.

Bastille

Novu ploču uspoređuju sa zvukom Fatboy Slima i Prodigyjem u novom ruhu. Kako su istaknuli iz benda, album će biti prigodan za tulume svih vrsta, ali na žalost točan datum i ime i dalje ne znamo. Možda nas iznenade detaljima do kraja ove godine, a iduće godine slušamo nove pjesme.

Bastille

MGMT

‘Little Dark Age’ slušamo već neko vrijeme, a osim najavnog singla, na albumu možemo očekivati i pjesme “When You Die” i “Me And Michael” koje sviraju na koncertima posljednjih nekoliko tjedana. Kod MGMT-a nikada ne znate što ćete dobiti pa ne bi previše pretpostavljali o novim singlovima, a ime albuma znamo – “Little Dark Age”.

Manic Street Preachers

‘Resistance Is Futile’ će svjetlo dana ugledati 6. travnja iduće godine, a od pjesama za koje zasad znamo da tu na albumu je ““Widescreen melancholia”. Glavna tema albuma su uspomene i gubitak, a koliko je dobar ili loš možemo zaključiti tek kada ga čujemo.

Manic Street Preachers