1200 glazbenika sanja veliko pod imenom Rockin’1000

Nakon što se prošlog ljeta tisuću fanova Foo Fightersa iz talijanskog gradića Cesene udružilo i odsviralo “Learn to Fly” kako bi pozvalo svoj omiljeni bend da zasvira upravo u njihovom gradu, čime su impresionirali Davea Grohla i uspjeli u nakani, avantura se nastavila i dalje.

Prošli vikend ta je grupa entuzijasta, koja sada živi pod imenom Rockin’1000, ostvarila novi rekord i napisala novu stranicu u povijesti tog malog talijanskog grada. Na lokalnom stadionu okupilo se 1200 glazbenika kako bi formirali najveći bend na svijetu i priredili vrhunski glazbeni doživljaj pod imenom “That’s live“. I kakav je to tek live nastup bio – 250 bubnjara, 250 basista, 250 gitarista, 250 pjevača i dodatnih dvjesto klavijatura, violina i gajdi kojima su na jednu sasvim novu razinu digli izvedbu “Bitter Sweet Symphony” benda The Verve. Svirka je uspjela okupiti 13 tisuća duša na stadionu čime je ova velika ekipa ostvarila još jedan san.

Uz spomenutu pjesmu na njihovoj setlisti našli su se i The White Stripes (“Seven Nation Army”), David Bowie (“Rebel, Rebel”), Nirvana (“Smells Like Teen Spirit”), Blur (“Song #2), The Black Keys (“Gold on the Ceiling”), AC/DC (“It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)”), The Beatles (“Come Together”), Patti Smith (“People Have the Power”), The Ramones (“Blitzkrieg Bop”), Steppenwolf (“Born to be Wild”) te zaimljiv mix Hendrixa i Led Zeppelina gdje su se ispreplitale note “Purple Haze”, “Foxy Lady”, “Kashmir” i “Whole Lotta Love”.

Volite li sanjati veliko, Rockin’1000 otvoren je i za nove članove.