13 + 13 na 5. Tjednu turskog filma u kinu Europa

turski film naturmorg

Peti Tjedan turskog filma održat će se 17. – 22. svibnja u kinu Europa, a program počinje 17. svibnja u 19 sati projekcijama kratkog animiranog filma ‘Mala babuška’ i cjelovečernje romantične drame ‘Mala rujanska afera’ Kerema Derena.

Tijekom šest dana bit će prikazano trinaest dugometražnih i trinaest kratkometražnih filmova. Uz filmove nove turske kinematografije, na programu je i predstavnik klasične turske kinematografije, u domaji popularna melodrama „Moja draga noćna dama“ iz 1968. Tijekom vikenda (u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja) od 11 h se prikazuje animirani film za djecu „Rimovci i Zimovci“, a nakon projekcije svi zajedno mogu zabaviti se na besplatnoj radionici i izraditi razne poklone za prijatelje i obitelj.

Tjedan turskog filma organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Yunus Emre Institutom. Filmovi se prikazuju na turskom jeziku, s hrvatskim i engleskim titlovima, osim ako nije drugačije naznačeno.

Ulaz na sve projekcije je slobodan. Za svečano otvorenje potrebna je ulaznica. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni kina Europa u ponedjeljak 16. svibnja i na dan otvaranja u utorak, 17. svibnja od 13 sati.

Cijeli program, raspored i druge informacije nalaze se na stranici www.turski-film.com.