17. Human Rights Film Festival

Ulaz na sve projekcije i programe HRFF-a je slobodan

17. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL
1.-8.12.2019. Zagreb / 6.-8.12.2019. Rijeka
Kino Tuškanac, Dokukino Kic, Art-kino Croatia
Organizatori: Multimedijalni institut, Udruženje za razvoj kulture “URK”

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, publici će predstaviti mnoge od najzapaženijih novih (umjetničkih) igranih, dokumentarnih  i inovativnih/eksperimentalnih filmova.

Iako je Kino Europa, naša dosadašnja glavna festivalska lokacija, zatvorena – što nam je predstavljalo veliku prepreku u pripremi ovogodišnjeg festivala, glavne programske cjeline realizirali smo u sličnom obimu i s užim selektorskim ‘grlom’ što je rezultiralo i visokom kvalitetom programa. Glavnina programa prikazivat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac te u Dokukinu KIC, a u Rijeci u Art-kinu Croatia

U filmskom programu premijerno prikazujemo naslove autora kao što su Pedro Costa (Vitalina Varela)Céline Sciamma (Portrait of a Lady on Fire)Sergej Loznica (State Funeral) i Mads Brugger (Cold Case Hammarskjold), te najbolje iz nove i najnovije genereracije svjetskog filma kao što su naslovi Pietra Marcella (Martin Eden)Olivera Laxea (Fire Will Come)Shengze Zhua (Present, Perfect) ili Ivana Markovića (Centar).

Festival ćemo 1. prosinca svečano otvoriti projekcijom višestrukog dobitnika nagrada na festivalu u Sundanceu te dobitnikom dvadesetak drugih vrijednih nagrada – dokumentarnim filmom “Zemlja meda” Tamare Kotevske i Ljube Stefanova o vrsnoj medarki Hatidži koja živi kilometrima daleko od razvijenog svijeta u ostacima makedonskog planinskog sela, bez puteva, bez struje i vode, no u fascinantnom paktu s pčelama i prirodom. 

Slično kao na prošla dva HRFF-a, važan popratni program čini Revija malih književnosti u organizaciji  književnog kluba Booksa, u čijem je ovogodišnjem fokusu književnost Egipta. 

Ulaz na sve projekcije i programe HRFF-a je slobodan.

Saznaj više na humanrightsfestival.org.