20. FZKA – Festival zagrebačkih kazališnih amatera ovaj vikend u KNAP-u

Gospođica Julija, kazališna skupina Erkave

Ovog vikenda, 16. i 17. travnja u Centru KNAP u Zagrebu održat će se jubilarni 20. FZKA – Festival zagrebačkih kazališnih amatera.

Nakon dva tjedna tijekom kojih se na 40. SKAZ-u, Susretu kazališnih amatera, na pozornici Kazališta KNAP predstavilo čak 45 predstava, stručno povjerenstvo koje čine redatelj Georgij Paro, dramaturginja i teatrologinja Željka Turčinović te kazališni kritičar Andrija Tunjić, jednoglasno je izabralo najbolje.

Tako je nastup na 20. FZKA izborilo sljedećih šest predstava – „Glumačke improvizacije“ Nukleus kazališne radionice Punkošipak, „Hej, i ja sam tu“ Narodnog sveučilišta Sesvete, „Snjeguljica“ dramske skupine Hrvatskih studija, „Ako se vratimo na početak“ kazališne družine Pluton, „Scene na sceni“ dramske skupine Teatra Gaudeamus Centra KNAP te lanjski pobjednici SKAZ-a, dramska skupina Erkave s predstavom „Gospođica Julija“. Ulaz na sve izvedbe je slobodan.

Festival tradicionalno dodjeljuje nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolju glumicu, najboljeg glumca i za najbolji originalni tekst ili predložak za igru. Festival će pratiti i ovogodišnji selektor 56. festivala hrvatskih kazališnih amatera Igor Ružić. FHKA održat će se u Pazinu, od 20. do 22. svibnja i u Vodicama, od 27. do 29. svibnja 2016.

Raspored:

subota 16. travnja
17.00
Domagoj Topić: HEJ, I JA SAM TU
NARODNO SVEUČILIŠTE SESVETE
18.30
August Strindberg: GOSPOĐICA JULIJA
DRAMSKA SKUPINA “EKRAVE”
20.00
Rebecca Agić: SCENE NA SCENI
DRAMSKA SKUPINA “TEATAR GAUDEAMUS” CENTRA KNAP

nedjelja 17. travnja
17.00
Glumačke improvizacije: NUKLEUS
KAZALIŠNA RADIONICA PUNKOŠIPAK
18.30
Bruno Bartolić, Danijela Evđenić: AKO SE VRATIMO NA POČETAK
KAZALIŠNA DRUŽINA “PLUTON”
20.00
Nikolina Dominković: SNJEGULJICA
DRAMSKA SKUPINA HRVATSKIH STUDIJA

21.30
PROGRAM DODJELE NAGRADA 20. FZKA
22.00
FESTIVALSKA ZABAVA