2CELLOS napokon u Zagrebu!

clip_image002Svjetska senzacija, duet 2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser,  održat će dugoočekivani, prvi samostalni koncert u Zagrebu, 21. prosinca, točno u 20.00 sati u KD Vatroslava Lisinskog.

– Uvijek je poseban gušt i osjećaj svirati doma! Želimo napraviti što bolji show za naše ljude i fanove u Hrvatskoj i jedva čekamo koncert! Bit će tu i klasik i nekih novih aranžmana. Mi ćemo dati sve od sebe, a ljudi će nadamo se uživati – poručuju Luka i Stjepan ne skrivajući uzbuđenje uoči zagrebačkog nastupa.

Meteorski uzlet violončelističkog dvojca, Luke Šulića i Stjepana Hausera, bajkovita je priča o uspjehu koja je započela u siječnju ove godine, kada su glazbenici uploadali svoju klasičnu izvedbu popularne pjesme Michaela Jacksona Smooth Criminal na YouTube. U samo nekoliko mjeseci njihov je video doživio 5 milijuna klikova, postavši senzacija dana.

Šulić & Hauser su nam pokazali da energični rokerski hitovi idu izvrsno s klasičnim instrumentom, lansiravši svoje karijere u zvjezdane visine u svega nekoliko mjeseci. Njihov je album prvijenac izašao je u lipnju ove godine (Sony Masterworks/Menart) i odmah zasjeo visoko na top-liste u cijelom svijetu, ponudivši vrhunske obrade klasika Nirvane, Guns’n’Rosesa, U2.

2 CELLOS od lipnja sviraju u bendu Eltona Johna na svjetskoj turneji, a odnedavno otvaraju i njegove koncerte svirajući pjesme s njihovog albuma prvijenca 2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser. Turneja nas je možda zaobišla, ali dobar se glas o vrhunskom nastupu pronio do nas iz susjedne Ljubljane. Svi ljubitelji klasike i rocka zato s nestrpljenjem očekuju njihov veliki predbožićni koncert koji će se održati 21. prosinca 2011. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog..

Karte za ovaj zagrebački koncert možete kupiti od ponedjeljka, 28. studenoga na blagajni KD Vatroslava Lisinskog.

Za karte je potrebno izdvojiti 150, 250 ili 350 kuna!

Photo: Stephan Lupino