37. Ri Rock Festival: “Alternativa Nasilju”

RIROCK-PLAKAT-FINALJedan od najdugovječnijih demo festivala, Ri Rock Festival, otvorit će svoja vrata po trideset i sedmi put u kultnom riječkom klubu Palach. Kroz tri dana festival donosi mnoštvo glazbe, druženje generacija, zanimljive suradnje, odličan natjecateljski program uz bogate nagrade te nastupe poznatih gostujućih bendova Seven That Spells, Fakofbolan i Šank, a sve to pod temom “Alternativa Nasilju”

Suradnja

Toleranciju i alternativu nasilju u suradnji će promovirati udruge Ri Rock, Rijeka Tattoo Expo i SOS telefon – Rijeka, svatko iz svog gledišta i iskustva. Kroz niz različitih akcija nastojat će pokazati da svi oni koji su odlučili biti drugačiji mogu pružiti odličan primjer i predvoditi borbu protiv nasilja i diskriminacije. Alternativci, glazbenici i istetovirani pojedinci u direktnom kontaktu s građanima u javnom prostoru, zajedno sa volonterkama koje rade sa žrtvama nasilja, promovirat će toleranciju i međusobno prihvaćanje.

Rijeka Tattoo Expo prva je hrvatska tattoo konvencija koja ove godine obilježava peti rođendan. S obzirom na to, ali i činjenicu da je tattoo „alternativni“ dio umjetnosti, odlučili su se priključiti ovoj humanitarnoj akciji u borbi protiv nasilja te podržati tolerantnost. Rijeka Tattoo Expo održava se od 11. do 13. prosinca u prostoru Ex Bernardija, čime ujedno i završava provođenje ovoga projekta.

SOS telefon – Rijeka je udruga koja direktno pomaže žrtvama nasilja i osobama u kriznim situacijama putem SOS linije pomoći (svaki dan od 17h do 20h na broju telefona 051/211-888) i Savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji. Osim navedenog Udruga radi i na promociji tolerancije i nenasilja te na edukaciji i informiranju građana, a veliki broj aktivnosti bazira se na volonterskom radu i aktivnom uključivanju zajednice.

Prodaja prvog Riječkog Alternativnog Kalendara

Zajednički projekt ove tri udruge građana je prvi Riječki Alternativni Kalendar, kojeg čine riječki glazbenici, tetovirani pojedinci, volonteri/ke i ostali građani s vrlo jasnom porukom: POSTOJI ALTERNATIVA NASILJU.

Cijena kalendara iznosit će 30,00kn, a moći će ga se kupiti na idućim mjestima:
• promotivnom štandu Udruge SOS telefon – Rijeka 16. studenog na riječkom Korzu,
• promotivnom štandu Udruge Ri Rock na riječkom Korzu od 30. studenog do 4. prosinca 2015.,
• Ri Rock Festivalu 04., 05, i 12. prosinca 2015.
• promotivnom štandu Udruge Ri Rock na ovogodišnjem Rijeka Tattoo Expou 11.,12. i 13. prosinca 2015.

Prikupljeni novac donirat će se udruzi SOS telefon – Rijeka za pomoć žrtvama nasilja.

Obilježavanje međunarodnog dana tolerancije

Kroz javnu akciju na riječkom Korzu, u zajedničkoj organizaciji tri će udruge obilježit Međunarodni dan tolerancije 16. studenog 2015. Članovi/ice, aktivisti/ce i volonteri/ke u direktnom će kontaktu s građanima pokazati pozitivni primjer suradnje, međusobnog prihvaćanja i bogatstva koje nam donosi različitost. Uz to, akciji će se pridružiti i osobe iz riječkog javnog života – članovi benda Grad i Grč kako bi zajedno ukazali na to da postoji alternativa nasilju.

Pridružite se akciji na riječkom Korzu, 16. studenog od 11 sati, i postanite i vi alternativa nasilju!

Koncertni program Ri Rock festivala 2015.

Natjecateljski koncertni program Ri Rock Festivala održat će se 4. i 5. prosinca 2015., sa šest natjecateljskih bendova po večeri. U OKC Palach zasvirati će i gosti festivala – već dobro poznati bend Šank iz Zagreba u petak i legendarni Fakofbolan iz Pule u subotu. Završna večer Festivala održati će se 12. prosinca 2015. u Palachu, gdje će tri pobjednika s prvih večeri festivala imati priliku predstaviti svoj opširniji repertuar i nastupiti uz svjetski poznate vladare psihodeličnog rock‘n roll podzemlja, bend Seven That Spells. Posjetitelji Festivala moći će, kao i svake godine do sada, glasati za bendove putem ulaznica, a u odabiru pobjednika pomoći će im i stručni žiri.

Prijavnice

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock nudi autorskim bendovima s područja Primorsko- goranske i Istarske županije da se prijave za nastup i predstave svoj rad u 20 minuta. Prijave su otvorene od 5. do 19. studenog 2015. , a bendovi se mogu prijaviti na službenoj stranici Udruge Ri Rock. Uz opis benda i tehničke specifikacije potrebno je priložiti i dvije autorske pjesme. Na bendovima je da pokažu što znaju, svirajući striktno autorske pjesme. Za prva tri mjesta osigurane su raznolike i bogate nagrade te titula pobjednika 37. Ri Rock Festivala.

Nagrade

1. Mjesto :
• Titula pobjednika 37. Ri Rock Festivala
• 100 radnih sati u jednom od najboljih studija u Rijeci firme “G.I.S.” u protuvrijednosti od 10 000,00kn
• Poklon bon za kupnju glazbene opreme, zlatnih sponzora festivala “Euro Unit Group”, u vrijednosti od 3500,00kn
• Poklon bon Udruge Ri Rock u vrijednosti od 500,00kn
• Zajednički koncert pobjednika festivala (van Primorsko – goranske županije)
• Savjetovanje i pomoć Udruge Ri Rock
• SOS telefon – Rijeka radionica savjetovanja: “Komunikacija unutar benda”
• Poklon bon za tetoviranje za sve članove benda s popustom od 30% by: Rijeka Tattoo Expo i tattoo studio “Freya” artistice Mie Kulić

2. Mjesto:
• Poklon bon za kupnju glazbene opreme, zlatnih sponzora festival “Euro Unit Group”, u vrijednosti 2500,00kn
• Poklon bon Udruge Ri Rock za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 500,00kn
• Snimanje EP albuma u “Studiu Veles” srebrnih sponzora festivala
• Zajednički koncert pobjednika festival ( van Primorsko – goranske županije )
• Savjetovanje i pomoć Udruge Ri Rock
• SOS telefon – Rijeka radionica savjetovanja: “Komunikacija unutar benda”

3. Mjesto:
• Poklon bon za kupnju glazbene opreme, zlatnih sponzora festival Euro Unit Group, u vrijednosti od 1000,00kn
• Poklon bon Udruge Ri Rock za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 500,00kn
• Zajednički koncert pobjednika festivala ( van Primorsko – goranske županije )
• Savjetovanje i pomoć Udruge Ri Rock
• SOS telefon – Rijeka radionica savjetovanja: “Komunikacija unutar benda”

Ulaznice

Ulaznice za ovogodišnji Ri Rock Festival mogu se nabaviti u predprodaji na već dobro poznatom Ri Rock Štandu koji će se nalaziti na riječkom Korzu od 30. studenog do 4. prosinca 2015.
Cijena ulaznice za prvi i drugi dan festivala iznositi će 25,00 kn u pretprodaji te 35,00 kn na dan festivala. Cijena za finalnu večer iznositi će 35,00 kn dok će festivalska ulaznica za sva tri dana iznositi 70,00kn. U ponudi će se naći i dobro poznati Ri Rock Paket koji stoji 99,00 kn, a sadrži Ri Rock majicu, plakat, ulaznicu za prvi i drugi dan i bedž.