Abecedarium Bestiarium na međunarodnom BLITZ festivalu

Blitz festival, međunarodni festival izvedbenih umjetnosti, održat će se od 7. do 10. lipnja u Rovinju. Ovogodišnja tema festivala je Na otvorenom moru, a ova slika odnosi se na prostranost, otvorenost, opasnost, izazov, te je u njenom središtu organ srca, a od tuda hrabrost, ritam, otkucaj, pjesma.

Nakon što smo predstavili program prvog i drugog dana festivala, donosimo i pregled trećeg. U petak 9. lipnja u Multimedijalnom centru u Rovinju gledamo kazališnu predstavu Abecedarium Bestiarium, ekstravagantu i razigranu izvedbu, u kojoj njemačka koreografkinja i redateljica Antonia Baehr izvodi niz portreta izumrlih životinja, poput Stellarove morske krave, velikog morskog biljojeda i sisavca iz reda Sirenija.

Abecedarium Bestiarium, Antonia Baehr @ Kampnagel, 2013

ANTONIA BAEHR (DE)
ABECEDARIUM BESTIARIUM

Portraits of affinities in animal metaphors
petak, 09 / 06 / 2017 u 21 h / 70 kn
MMC, Trg brodogradilišta 5
kazališna predstava / 90’

Koncept i izvedba: Antonia Baehr / sa kompozicijama autora: Frédéric Bigot (electronicat), Pauline Boudry, Valérie Castan, Lucile Desamory, Vinciane Despret, Sabine Ercklentz, Dodo Heidenreich, Christian Kesten, Keren Ida Nathan (Ida Wilde), Andrea Neumann, Stefan Pente, Isabell Spengler, Steffi Weismann, William Wheeler, a.o. / u suradnji sa: Valérie Castan / produkcija: make up productions (Berlin) / koprodukcija: Centre chorégraphique national de Montpellier Languedoc Roussillon (Montpellier), HAU Hebbel am Ufer (Berlin), Kunstenfestivaldesarts (Brussels), PACT Zollverein (Essen), steirischer herbst (Graz), Tanzquartier (Vienna), Les Subsistances (Lyon), NXTSTP with the support of the Culture Programme of the European Union

Antonia Baehr je njemačka koreografkinja i redateljica čija djela, među ostalim temama istražuju fikciju svakodnevice i fikciju kazališta.

U Abecedarium Bestiarium-u – razigranom činu prekrivanja i razotkrivanja punom poetske mimikrije – Antonia je zamolila svoje prijatelje da napišu kratke komade temeljeći se na abecedi izumrlih životinja: D je za Dodo, T je za Tasmanijski tigar, S je za Stellerovu morsku kravu… Svaki od autora je izabrao jednu izumrlu životinju za koju gaji duboku simpatiju te su tako stvorene heterogene koreografske minijature u kojima se odražavaju njihovi afiniteti prema izabranoj životinji, i njihovo prijateljstvo prema Antoniji Baehr.

Realizacija za BLITZ 2017. u suradnji sa: Goethe Institut Zagreb & NPN Nationales Performance Netz

Rezervirajte svoje ulaznice e-mailom na info(at)blitzfestival.com. Dodatne informacije i pretplatu na newsletter pronađite na službenoj web-stranici festivala: www.blitzfestival.com