ABOP – novi singl i veliki koncert u Tvornici

Zagrebačka audio-vizualna senzacija, ABOP ili After je Bolji Od Partya, objavila je drugi singl “Silent Outdoor Meeting” koji će se naći na skorašnjem prvom službenom izdanju. Objava nadolazećeg istoimenog EP-a će se obilježiti velikim koncertom u Tvornici Kulture, u subotu 16. travnja 2016.

Kao i prvi “Blue Thunder”, novi singl “Silent Outdoor Meeting” nas vodi kroz isti organski techno zvuk ovog unikata na regionalnoj sceni. Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa dobivena je dobitna kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea, te nadasve moćna. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima. Osjetna je i velika doza tj. utjecaj čikaške acid house škole ’80-ih kroz cijeli materijal.

ABOP, naš najistaknutiji audio-vizualni bend, prelazi žanrovske granice i jednaku pažnju posvećuju vizualnom aspektu. ABOP je sačinjen redom od vrhunskih glazbenika koji su sami sebe “posudili” iz poznatijih domaćih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi. Ukupno ih je šest, i to Erol (bass), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult). Bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan prema drugome licem u lice. Savršeno sinkronizirani, točni i čvrsti, ritmično guraju ovu plesnu mašinu.

Dosadašnjem opusu radova pridodaju i prvijenac jednostavno nazvan “ABOP” u izdanju etikete PDV Records. Prvo službeno izdanje sadrži četiri nove pjesme u trajanju nešto manje od 30 minuta. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a mastering Petar Dundov, svjetski poznati techno producent sa zagrebačkom adresom. Vinilno i digitalno izdanje bit će dostupno od subote, 16. travnja.

ikonal1 Potvrda bendu koji je samo uz nastupe i YouTube snimke postao koncertna atrakcija dolazi u obliku poziva na svjetski poznati Dimensions festival gdje će ABOP svirati ovog ljeta.

Prije benda nastupa ikonal. Nakon godina rada u grupi How Convinient, Nikola Kos pokrenuo je solo projekt pod pseudonimom ikonal i usmjerio ga prvenstveno klupskoj publici koja traga za novim uzbuđenjima. Kombinacija ritam mašine, syntha, samplera i mixera u live izvedbi ikonala s acid house, electro i techno elementima te jednostavan pristup stvaranju i izvođenju glazbe isključivo pomoću hardwarea sadrži sve sastojke koji su potrebni za ples. Za sada je objavio traku “Cycling Acid” na domaćoj etiketi Raw Paper Records, a u najavi je par vinyla, pa čak i dobra stara kazeta. Član je i kolektiva bRAVE koji publici dočarava energiju starih raveova.

Ulaznice su 35 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• www.entrio.hr