Adastra u Županji na 4. koncertu sjećanja na Miroslava Tunjića

Zagrebačka grupa Adastra, predvođena frontmenom Jerkom Marićem održat će edukativni koncert protiv nasilja među mladima u sjećanje na 17-godišnjaka iz Gradišta kojeg su dvojica mladića pretukli 14.11.2010. godine ‘zbog krive frizure’ te ga ostavili da leži na cesti gdje ga je pregazio automobil i usmrtio.

Ovo je tradicionalni, 4. koncert sjećanja na Miroslava Tunjića, a Adastra u organizaciji koncerta surađuje s Odjelom prevencije nasilja Ravnateljstva policije Republike Hrvatske. Koncert će se održati danas u Kino dvorani Mladost u Županji, u petak, 16.12. s početkom u 11 sati.

Frontmen Adastre, Jerko Marić poznat je kao gorljivi aktivist i borac protiv nasilja među mladima, koje ga je inspiriralo i da napiše pjesmu ‘Surovi grade’ koja je poznata kao himna protiv nasilja među mladima.

Ciljevi ove zajedničke akcije Adastre i Ravnateljstva policije RH su: poticanje suosjećanja i tolerancije putem glazbe i poticanje glazbenog stvaralaštva među mladima, upoznavanje mladih s nenasilnim načinima rješavanja sukoba, poticanje tolerancije prema ljudima s invaliditetom i njihova asimilacija u društvo i dr.

Više o samoj akciji i Adastri možete naći na službenim stranicama Adastre – www.adastra.com.hr