Albarn: Blur redovito radi na novom materijalu

damon

Tek što smo pisali o tome da Damon Albarn već nekoliko godina surađuje s basistom grupe Red Hot Chili Peppers – Fleaom i bubnjarom Fela Kutia – Tony Allenom, na instrumentalnom projektu zanimljivog imena Rocketjuice and the Moon te da bi uskoro trebao debitirati svojim prvim albumom, potvrđuje se naša konstatacija da ovaj glazbenik sigurno ima previše vremena na raspolaganju kada uspijeva žonglirati s nekoliko projekata i ideja odjednom.

Naime, ovih dana je potvrdio NME-u da se i Blur redovito okuplja i ponovo snima. Gitarist Graham Coxon potvrdio je još u veljači da band snima nove materijale no sama ideja snimanja albuma bila im je još daleka. Kompletni reunion benda bi svakako mogao biti otežan činjenicom da basist Alex James ima obaveza kao farmer i proizvođač sira koji povremeno piše novinske članke o hrani dok je bubnjar Dave Rowntree zaplovio političkim vodama.

No Albarn je optimističan i tvrdi da još uvijek ima onaj fantastičan osjećaj kada svira s bendom te natuknuo da bi u 2012. Blur mogao zasvirati na koncertu van Velike Britanije.