Alice in Chains – novi album mogli bismo dočekati već ovo ljeto

Gitarist velikana grungea, Jerry Cantrell, očekuje da bismo šesti album neuništivih Alice In Chains mogli dočekati već ovo ljeto.

Nije tajna da radimo na novom albumu – samo nismo željeli govoriti previše o tome dok nemamo nešto konkretno za reći“, izjavio je Cantrell za Guitar World te dodao “I s ovim albumom zasigurno imamo što za reći.

Već sa albumom “The Devil Put Dinosaurus Here” (2013.) potvrđeno je da Alice In Chains i u novom poglavlju svog postojanja suvereno zauzimaju mjesto jednog od najvećih i najutjecajnijih američkih rock sastava današnjice, a novi album trebao bi svjetlo dana ugledati tokom turneje na koju će se bend uputiti 28. travnja.

Album je producirao slavni Nick Raskulinecz, a snimke se trenutno nalaze u fazi miksa koji je prepušten majstorstvu Joe Barresia.

Još uvijek sam u fazi anksioznosti ovih posljednjih tjedana jer se bojim da bih mogao zeznuti ovaj album. Cijepidlaka i paničar u meni govori mi ‘još nismo gotovi još!’, ali bližimo se kraju. Vidimo svjetlo na kraju tunela“, priznao je Cantrell i otkrio je da što su stariji to im je teže upustiti se u nova snimanja.

No, zato su spremni krenuti na turneju kojom ovi pripadnici velike četvorke iz Seattlea dolaze na Main Stage INmusic festivala #13 gdje se pridružuju fantastičnom lineupu koji čine Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes, Superorganism, Šumski, Reykjavíkurdætur, Super Besse, Tshegue, Témé Tan i brojni drugi.