Američka horor punk legenda Michale Graves gostuje u Zagrebu

Michale Graves

U četvrtak, 26. travnja, u zagrebački Boogaloo dolazi američka horor punk rock legenda i bivši pjevač američkih punkera Misfits, Michale Graves, te će u sklopu svoje prve europske solo turneje „Beginning Of The End” predstaviti svoj posljednji studijski album „The World Turned Upside Down”. U Zagreb dolazi s gostima, njemačkim industrial metalcima Reptile i psychobilly atrakcijom Clockwork Psycho.

Michale Graves proslavio se kao pjevač jedne od najvećih punk rock grupa, legendarnih Misfits kada su se ponovo okupili 1995. Sa Misfitsima je snimio dva studijska albuma „American Psycho” i „Famous Monsters”, te jedan live album „Evillive II” na kojima se nalazi i velik broj njegovih autorskih pjesama poput „Blacklight”, „Fiend Without A Face”, „This Island Earth”, „Dig Up Her Bones”, „Speak of the Devil” i brojnih drugih koje još uvijek izvodi na svojim koncertima.

Petnaest godina kasnije Graves odlazi iz Mistfitsa i započinje solo karijeru, surađuje sa mnogim grupama i umjetnicima,  kao što je Blitzkrieg legendarnog Marky Ramonea, bubnjara Ramonesa, s kojim je dva puta gostovao u zagrebačkom Boogaloou, te je zaredao trinaest solo albuma od kojih su mnogi akustični, no na posljednjem „The World Turned Upside Down” se vraća izvornom zvuku tako da će na ovoj turneji doći na svoje i svi fanovi Misfitsa.

S Michale Gravesom dolazi još jedna horor punk ikona – Argyle Goolsby, basist i pjevač američke grupe Blitzkid, dok će na gitari biti Loki, bivši gitaraski tehničar Misfitsa.

Clockwork Psycho

Kao posebni gosti sa Gravesom dolaze njemački industrial metalci Reptile koji promoviraju svoj prvi album „Throne Of Collapse”, a ovu zanimljivu večer otvorit će ljubljanska psychobilly atrakcija Clockwork Psycho. Upravo u travnju pčekujemo i njihov novi album „The Hated” kojeg će promovirati na zagrebačkom koncertu.

Početak koncerta je najavljen u 20:00 sati, a cijena ulaznice iznosi 90 kn do 05. ožujka, od 06. ožujka će ulaznice koštati 110 kn, a na dan koncerta 130 kn.