Američki psychedelic rock Dead Meadow stiže u Močvaru početkom lipnja

Dead-Meadow-01

U Zagreb 05.lipnja nakon tri godine dolazi fantastični Dead Meadow, psychedelic rock bend osnovan 1998 godine. Zapazio ih je legendarni John Peel za kojega su 2001. snimili prvi Peel Session izvan BBC-jevog studija. Kao predgrupa ovom odličnom bendu pridružit će se čakovečko Daliborovo Granje.

Vrata klutnog kluba Močvara se otvaraju u 20h, svirka počinje u 21:30h, a za ovu glazbenu poslasticu izdvojit ćete tek 50kn.

DEAD MEADOW (SAD)

Glazbenici Jason Simon, Steve Kille i Mark Laughlin svirali su u dva tamošnja benda sredinom 90-tih prije nego su osnovali Dead Meadow, 1998. godine u Washingtonu. Prva dva albuma objavljena su 2000. (“Dead Meadow”) i 2001. (“Howls from the Hills”) za label Tolotta Records kojeg je vodio basist Fugazija Joe Lally. Već tada zapazio ih je legendarni John Peel za kojega su 2001. snimili prvi Peel Session izvan BBC-jevog studija. Tijekom prošlog desetljeća bend je objavio još tri studijska albuma – Shivering King and Others, Feathers i Old Growth. Zadnji album, “Warble Womb”, objavili su 2013. godine te im je to posljednji studijski album. Uz sve studijske albume, izdali su dva live albuma – “Got Live If You Want It” te “Three Kings” koji prikazuje njihov koncert kombiniran sa psihodeličnim projekcijama, a njihova glazba pojavila se u kultnoj seriji The Wire u dvije epizode.

DALIBOROVO GRANJE (Čakovec)

Daliborovo Granje je vokalno instrumentalni bend iz Međimurja u postavi bubanj, bas, dvije gitare i flauta. Sviraju psihodeliju u formatu post rocka. Peteročlani sastav je 2015. godine snimio album prvijenac “Daliborovo Granje” u Garaži u Čakovcu, DIY (Do It Yourself) metodom i aktivnošću svih članova benda bez podrške ikakvih producenata ili iskusnijih glazbenika. Mladi bend je tek započeo svoj glazbeni put te je do sada odradio nekoliko nastupa što u Hrvatskoj, što u Sloveniji.

Više o ptogramu saznajte na službenim stranicama kluba Močvara.