Andersenova ‘Snježna kraljica’ premijerno ledi u Trešnji

U petak, 27. listopada, u 19 h, u zagrebačkom kazalištu Trešnja održat će se premijera predstave ‘Snježna kraljica’, prema djelu Hansa Christiana Andersena, u dramatizaciji Lade Kaštelan i režiji Paola Tišljarića.

„Snježna kraljica“ klasična je bajka Hansa Christiana Andersena, prvi put objavljena 1845., na kojoj su odrastale generacije.

Priča je to o neraskidivom prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Fabula prati čudesno putovanje hrabre djevojčice Gerde koja je spremna učiniti sve kako bi pronašla svoga prijatelja Kaya, koji je netragom nestao. Na tom putu pomažu joj i ljudi i životinje, a na kraju stiže do Sjevernog pola kako bi spasila svoga prijatelja, kojega je začarala Snježna kraljica, dokazujući tako da su snaga ljubavi i pravoga prijateljstva najviše što čovjek može imati.

U ulozi Snježne kraljice nastupa Senka Bulić, a uloge Kaya i Gerde igraju Trešnjine zvijezde Tvrtko Jurić i Ivana Bakarić, dok mladog Kaya i Gerdu igraju Luka Bulović i Dubravka Lelas.

Sljedeće izvedbe na rasporedu su 28. i 29. listopada te 17., 18., 19., 21., 22., 23. i 24. studenoga. Redovna cijena ulaznica je 30-40 kn.