Ansambl Antiphonus upušta se u glazbenu romantičarsku avanturu s Brahmsom

U utorak, 17. siječnja, u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, od 20 h, Ansambl Antiphonus održat će koncert ‘Brahms – Liebes Zigeuner und andere Lieder’.

U duhu repertoara i koncerata u kojima njeguju djela sa samih početaka europske glazbe, ali i najsuvremenije opuse domaćih i inozemnih skladatelja, Ansambl Antiphonus na drugom koncertu ovosezonskog Ciklusa Triade upušta se u glazbenu romantičarsku avanturu s pijanističkim virtuozom i skladateljem Johannesom Brahmsom i njegovim romskim pjesmama, i to uz pratnju bas-baritona Krešimira Stražanca.

„Da bi posada broda, koji plovi opasnim virovima silovitih i tek naoko širokih i mirnih rijeka bila potpuna, pobrinut će se i naši dragi prijatelji i uzor-muzičari, Pavle Zajcev na violončelu i Daniel Detoni na Brahmsu omiljenom Bechsteinovom fortepianu iz 1869. godine iz zbirke Gašparović, oživljujući najbolje trenutke ozračja kućnog muziciranja,“ dodaje umjetnički voditelj i dirigent Ansambla Antiphonus, Tomislav Fačini.

Ulaznice (35-70 kn) se mogu se kupiti na info pultu Muzeja za umjetnost i obrt svaki radni dan i subotom od 10 do 19 sati, kao i na dan koncerta sat vremena prije početka.