Antiphonus i Pavao Mašić – žestoko u novu godinu uz mađarski rock, madrigal i parlando burlesku

U utorak, 30. siječnja, u 20 sati, u atriju Muzeja za umjetnost i obrt u zagrebu, Ansambl Antiphonus, pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Tomislava Fačinija, budi publiku koncertom ‘Contemporary, yet fun!’, uz gosta Pavla Mašića, virtuoza na čembalu te poneka iznenađenja.

„Što se krije pod ovom pseudokrilaticom? Krije se, zapravo, naš mamac vjernoj publici Antiphonusa, a osobito onima koji ne vole suvremenu glazbu. Da, ovaj smo koncert osmislili baš za njih i one koji se rado izlažu riziku, pa makar i uz estetske ograde; na koncu, koji djelo krasi, koncert je i za sve koji Antiphonusu dovoljno vjeruju, da će i bez oglašenog menija naručiti dnevnu ponudu… pa nije valjda otrovno! Ipak, evo i programa ugrubo: uz četiri Nonsens-madrigala Györgyja (a i Sándora) Ligetija, na tekstove Carrollove ‘Alice u zemlji čudesa’ ili teutonskog dječjeg poučnog štiva ‘Struwwelpeter’, sve tri autorove skladbe za čembalo pod prstima Pavla Mašića, od čega poneke na novom akademskom virginalu (da ne skuplja prašinu na broju 12) naslova ‘Continuum’, ‘Passacagia ungherese’ i ‘Hungarian Rock’; zatim nekoliko morceaux minimalistiques perkusivne provenijencije, dvije parlando burleske, a tu je i par uobičajenih ex tempora… (gosti iznenađenja, hostese i drugo…)“, najavio je Tomislav Fačini, suvereni kreator i vođa uspješnog ansambla.

Ulaznice (po cijeni od 90 kuna te 50 za studente i umirovljenike) se prodaju na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt, kao i putem entrio.hr.