Arcade Fire objavili prvu pjesmu u posljednje četiri godine

Miljenici indie rock publike, Arcade Fire objavili su prvu pjesmu u posljednje četiri godine.

Iznenadni singl “I Give You Power”, prvi je objavljeni singl nakon posljednjeg albuma  “Reflektor iz 2013., snimljen je u suradnji s blues i gospel pjevačem Mavisom Staplesom, novim članom njihove glazbene obitelji.

Arcade Fire su se ovom objavom pridružili podužem popisu novoobjavljenih singlova u spontanoj “Anti-Trump” kampanji. Singl je svoj debi doživio već tokom ljetnih europskih nastupa, no službeno je objavljen baš na sam dan inauguracije novog američkog predsjednika uz nedvosmislenu poruku na Facebooku i Twitteru – “Nikad nije bilo važnije da se držimo zajedno i brinemo jedni o drugima.”

Bend je nedavno po izlasku iz studija najavio objavu novog nosača zvuka za ovu godinu, no još nije potvrđeno hoće li se novi singl pojaviti na albumu. Sav prihod od njegove prodaje biti će doniran organizaciji ACLU.

Arcade Fire, jedan od najcjenjenijih glazbenih sastava današnjice, potvrdio je nastup na INmusicu #12. Dvanaesto izdanje INmusic festivala održat će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na predivnoj i posjetiteljima dobro poznatoj lokaciji – Otoku hrvatske mladeži zagrebačkog jezera Jarun.