Arena Zagreb i Parni Valjak disali su kao jedno

Rasprodana Arena prošli je petak napravila pravu pomutnju među obožavateljima Parnog Valjka jer, osim zagrebačke publike koja ih je bila toliko željna, tisuće obožavatelja poteglo je iz susjednih zemalja, ali i iz daleke Švedske, Irske, Engleske, Poljske pa čak i nekoliko fanova iz Kine koji su došli samo da bi vidjeli svoj omiljeni bend. U jednom trenutku nikome više nije bilo bitno kakve ulaznice mogu kupiti – parter, tribina, jedino bitno je bilo da svi uđu u dvoranu i postanu dio povijesti koju je vrhunskom produkcijom, atmosferom i energijom ispisala grupa koja na domaćoj glazbenoj sceni već 42 godine bez iznimke daje isključivo najbolje od sebe.

Arena je bila prepuna, pucala je po šavovima, svi su željno iščekivali da članovi Valjka zakorače na binu, a kada se to dogodilo, Aki ih je pozdravio uz riječi – “Dobra večer moj Zagrebe. Doma je ipak najljepše”, te koncert započeo nježno, pjesmom ”Za malo nježnosti”.

Koncertom u Areni grupa je upravo završila svoju, iz mnogih razloga, jedinstvenu turneju ‘2u1’. Turneja je obuhvatila presjek njihovih pjesama u elektrik i akustik izvedbama i povisila produkcijsku ljestvicu.

Prvi dio koncerta nastavio se s pjesmama – Stvarno nestvarno, Ivana, Neda, 700 milja, Zastave, Vrijeme ljubavi, Dok je tebe, Uhvati ritam….dok nas je u drugi dio uveo izvrsni saksofonist Igor Geržina. Nakon posljednjeg koncerta turneje, publika je očito željna još novih pjesama i još koncerata benda koji čak i nakon 42 godine, žari i pali bolje nego ikada.