Argentinski hit ‘Klan’, ovjenčan Srebrnim lavom u Veneciji, dolazi u hrvatska kina

Ususret dvadesetom izdanju, Motovun Film Festival kreće u kina argentinskom krimi uspješnicom o sasvim običnoj obitelji okorjelih otmičara.

Obitelji Puccio iz kvarta San Isidro u Buenos Airesu ranih je 80-ih godina tajno zgrtala milijune otmicama i otkupninama bogatih sugrađana, najčešće njihovih sinova, kćeri ili majki. Provokativna saga koja govori o deset godina nevjerojatne povijesti ove zloglasne obitelji, a ujedno evocira vrijeme posljednjih godina argentinske vojne diktature i ranih dana povratka u demokraciju.

„Klan“ je u domovini Argentini svih u prvom vikendu prikazivanja pogledalo 505.000 gledatelja, a u Velikoj Britaniji ga je u prva dva tjedna vidjelo njih milijun i pol. Na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji Trapero je nagrađen Srebrnim lavom za najboljeg redatelja.

Film u hrvatska kina stiže u distrbuciji Motovun Film Festivala, a raspored je sljedeći: Zagreb, kino Europa, od 12. 1.; Rijeka, Art kino Croatia, od 12. 1.; Split, kinoteka Zlatna vrata, od 12. 1.; Pula, kino Valli, od 19. 1.; Kutina, POU, od 13. 1.; Samobor, POU, od 13. 1.