Artan Lili – “Salonac”

Artan Lili, promo foto: Miloš Gojković

Novim singlom “Salonac” beogradski sastav Artan Lili nedvosmisleno kritizira apatiju u koju je društvo u Srbiji zapalo. Energična noise pop četvorka daje britki i jasni presjek situacije u kojoj se mladi danas nalaze.

Tematiku nove pjesme najbolje objašnjava frontmen grupe Bojan Slačala:
Svatko od nas ima nešto što ga zaboli, ali izgleda ništa ne zaboli toliko kao kritika iz vlastitih redova. To nije ni ugodno ni jednostavno, ali je neophodno to činiti. Izgleda da postoji visok stupanj identifikacije sa ovom tematikom, što je samo pokazatelj da smo dirnuli u srž problema. A kao što dobro znate, naša umjetnička dužnost jest da reagiramo i utječemo pozitivno na rješavanje problema, što uvijek rado činimo s obzirom na nužnost, bez obzira na posljedice.”

Režija video spota “Salonac” još jednom je povjerena Miodragu Cicoviću, a nova pjesma grupe Artan Lili naći će se na njihovom albumu “New Deal”, koji se očekuje do kraja godine u izdanju diskografske kuće Lampshade Media.

Artan Lili bogatu koncertnu aktivnost i regionalnu festivalsku sezonu otvaraju 21. svibnja na Beer Festu u Zagrebu, kao i 27. svibnja na “Sea Star” festivalu u Umagu.