At the Drive-In/Mastodon/QOTSA supergrupa predstavila prvi singl

Prošli tjedan medijima je jedna od intrigantnijih vijesti bila ta da Tony Hajjar (At The Drive-In) predstavlja svoj najnoviji projekt – eksperimentalnu rock supergrupu Gone Is Gone, koja okuplja basista Troya Sandersa (Mastodon), gitarista Troya Van Leeuwena (Queens of the Stone Age) te klavijaturista Mike Zarina.

Hajjar i Zarin već su zajedno surađivali skladajući glazbu za filmove i video igrice te nakon tri godine suradnje shvatili da im je za jednu od njihovih kompozicija potreban cijeli bend. Hajjar je prvo pozvao svog dugogodišnjeg prijatelja Van Leeuwena za nekoliko snimki da bi na kraju snimio cijeli EP. Troy Sanders bio je jednoglasan izbor za vokala obzirom da je njegovo ime stalno iskakalo u razgovorima, a kako je s Van Leeuwenom ionako planirao suradnju u bliskoj budućnosti, nije ga bilo teško nagovoriti.

Istoimeni EP “Gone is Gone” je snimljen u Los Angelesu u pokušajima žongliranja između svih projekata i rezultat je dvadeset pjesama od kojih će se 13 naći na LP-u dok će druge naći mjesto na soundtracku filmova. EP će biti objavljen ovo ljeto, 8.srpnja preko vlastite kuće Rise Records/BMG, a kako ukratko zvuči prvi „hibridni“ singl ove grupe pod naslovom “Violescent” možete poslušati u cijelosti na linku iznad.